A „nemzetközi sztár” reagált arra, hogy Dopeman videóban üzente meg Orbán Viktornak, hogy elvállalja a köztársasági elnöki pozíciót és elárulta azt is, hogy ő maga bejelentkezik-e az államfői posztra.

Novák Katalin február 10-én lemondott a köztársasági elnöki pozícióról, azóta pedig számtalan cikk jelent meg arról, hogy ki fogja átvenni a politikusnő államfői feladatait. Az új köztársasági elnököt az Országgyűlésnek az elnöki megbízatás megszűnésétől számított harminc napon belül kell majd megválasztania, így érthető, hogy sürgős az új személy megtalálása a pozícióra. Novák Katalin lemondásának hírére a magyar zeneipar egyik emblematikus alakja, Dopeman egy TikTok-videóban üzent Orbán Viktornak. A rapper a rövid posztban emlékeztette a miniszterelnököt, hogy ő Magyarország „alternatív államfője”, így vállalná az államfői megbízatást is.

@dopemantv_official DopeMan 4 President…🎱😎🎱 ÁLLAMFŐ…JELENTEM…VÁLLALOM…💪😁👊 #foryou #fy #fyp #foryoupage #neked #nekedbelegyen #nekedbelegyen❤️ #viral #viralvideo #novákkatalin #vargajudit #köztársaságielnök #államfő #oszdmeg #kövessbe #d1g ♬ Az Eredeti Genszter - Dopeman

Garantálom, hogy nem kegyelmezek senkinek

– utalt a videóban a zenész a Novák Katalin lemondásához vezető botrányra. A bejelentés azonban nem nyerte el mindenki tetszését, mert vannak, akik szerint nem kéne politizálnia a zenésznek.

„Dopeman kiváló rapper, én is nagyon kedvelem, főleg a Nincsen arra szó című számát, amit a szintén nemkülönben kiváló énekessel, Emilióval énekel” – kezdte értékelését Nagy Alekosz, aki a dicséret után megfogalmazta kritikáját is.

Dopeman rappeljen, és ne politizáljon. Nemcsak azért, mert nem ért hozzá, hanem azért is, mert ő ahhoz túl jóindulatú

– fogalmazott az egykori villalakó. Alekosz korábban sokat foglalkozott a politikával, sőt egy időben „civil politikai elemzőként” is szerepet vállalt és a 2021-es ellenzéki előválasztáson nyíltan támogatta Dobrev Klárát, így felmerül a kérdés, hogy ő maga vállalná-e a köztársasági elnöki szerepet.

A politika a világ legkeményebb üzeme, én is éppen azért fordítottam neki hátat. Folyamatosan gyűlölködni, másokat lejáratni, bemocskolni, tönkretenni, megalázni kell.

Vannak, akik ehhez sokkal jobban értenek, és akiknek ez sokkal jobban is áll. Az Alekoszi lét és az Alekoszi karakter a szórakoztatásra épül, ebben pedig nincsen helye a politikának” – szögezte le, de a „nemzetközi sztár” nem felejtette el, hogy egykor ő maga is belekóstolt a politizálásba.

Volt idő, amikor úgy gondoltam, van helye, de az idő előrehaladtával rájöttem, nincsen.

Véleményem van, nem fordítom el a fejem a politikától, de nem foglalok állást. Mert ma ez a helyes, holnap pedig az. Nem lehet jól játszani benne. Az engem kedvelőket nem akarnám sehova sem vezető politikai témákkal untatni” – magyarázta Alekosz.

Az egykori villalakó tisztában van azzal, hogy sokan szeretik és támogatják őt, bármibe is kezd. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Balázsék című rádióműsor nemrég lezárult műsorvezető keresésénél is számtalan ember szavazott arra, hogy ő kerüljön be a stúdióba Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri mellé.

„A követőim száma valóban nagyon nagy, Sebestyén Balázs is elismerte, sőt a valós számokat el sem árulta, még az is lehet, hogy azon a szavazáson én győztem, de ahogy a politikában, úgy itt sem feltétlenül a számok döntenek” – jegyezte meg Nagy Alekosz.

És máris politizáltam

– tette hozzá.

(Borítókép: Nagy Alekosz. Fotó: Nagy Alekosz)