Azt gondolhatnánk, hogy a hírességek gondtalan életet élnek, pedig sokan közülük komoly betegséggel küzdenek. Íme 5 sztár, aki őszintén mesélt mentális problémáiról.

Kendall Jenner – pánikbetegség

A Kardashian család egyik leghíresebb tagja, Kendall Jenner egy Cara Delevingne-el készült interjúja során elárulta el, hogy pánikbetegségben szenved. A modell kifejtette, hogy gyakran raid fel az éjszaka közepén rohamokra, ilyenkor halálfélelem és remegés kínozza, és csak hosszú légzőgyakorlatok és nyugtatás hatására tud visszaaludni.

Az emlékezetes interjú óta a modell megnyílt betegségével kapcsolatban és számos alkalommal beszélt arról, hogy milyen kihatással van életére ez a probléma. Kendall Jenner úgy látja, hogy túl sok gyűlölettel és negatívummal találkoznak az emberek az interneten és nagy részben ez tehető felelőssé az ő szorongásáért is.

Dwayne Johnson – depresszió

A mindig keménynek tűnő Dwayne „The Rock” Johnson elárulta, hogy depresszióval küzd, aminek hatására gyakran érzi úgy, hogy bezárták egy buborékba és barátaitól és családtagjaitól távol, saját félelmeinek kínzásában kell élnie az életét.

A színész a Halálos iramban: Hobbs és Shawn megjelenésekor adott egy interjút, amiben részletesen is beszél mentális egészségéről. Dwayne Johnsonnak végül az segített, hogy megértette, hogy nincs egyedül, mindig lesz, akire tud támaszkodni és aki megérti őt.

Amanda Seyfried – gyógyszerfüggőség

Aki csak a Bajos csajokból, a Mamma Mia!-ból vagy a Lopott időből ismeri Amanda Seyfried-et az nem is gondolná, hogy egy Oscar-jelölt, Golden Globe-díjas színésznőnek is milyen nehézségeken kell átmennie élete során.

Amanda Seyfried 19 éves korában kapott először gyógyszert pszichiáterétől depressziójára és azóta sem tudott búcsút inteni a nyugtatóknak. 

Nicki Minaj – öngyilkossági hajlamok

A rapper bevallotta, rengetegszer gondolkodott már azon, hogy milyen lenne, ha egy nap egyszerűen csak nem ébredne fel. Hasonló gondolatokról mesélt korábban a szintén szuicid hajlamokkal küzdő Halle Berry is, akit édesanyja mentett meg a gázmérgezésből.

Szerencsére Nicki Minaj mindig meghátrált az utolsó pillanatban, egy 2022-es interjúban pedig elmondta, hogy ma már örül annak, hogy életben van és megtanulta, hogy az öngyilkosság sosem lehet megoldás.

@onikacandyzz Nicki On Suicide #nickiminaj #foryoupage #nickiminajtiktoks #onikamaraj #viral #anxiety #mrspetty #barbz #suicideawarness #mentalhealth @nickiminaj ♬ original sound - ɴɪᴄᴋ ᴍɪɴᴀᴊ ⍟

Adele – szülés utáni depresszió

Adele 2017-ben árulta el, hogy nagyon labilis személyiség és pár nap alatt képes mély depresszióba zuhanni. Ez a rossz tulajdonsága különösen 2012-ben szülése után erősödött fel benne a hirtelen hormonális változások hatására.

2021-ben egy interjúban mondta el az énekesnő, hogy nem a nyomás volt nagy rajta az újszülött miatt, hanem attól rettegett, hogy rossz szülő lesz. 2022-ben pedig bevallotta követőinek, hogy terápiára jár és mindenkit biztat arra, hogy foglalkozzon mentális egészségével.

(Borítókép: Kendall Jenner. Fotó: GettyImages)