A legendás kalóz és Depp neve napjainkra már egybeforrt.

Johnny Depp a közelmúltban Ellen DeGeneres műsorában vendégeskedett, ahol elmondta a vele készült interjú során, hogy miért kedveli a legjobban Jack Sparrow karakterét. A világhírű színész azt nyilatkozta, hogy a híres kalóznak öltözve meglátogathatja a beteg gyerekeket és mosolyt csalhat az arcukra.

Depp mellesleg pontosan tudja, hogy milyen érzés egy kórházban lévő gyerek mellett helyt állni, mivel szupermodell lánya, Lily-Rose 2007-ben több hétig feküdt egészségügyi intézményben.

„Jó móka meglátogatni a gyerekeket, ez olyan három és fél órányi folyamatos improvizálást jelent. Bemész a kórházba, köszönsz a srácoknak… fantasztikus érzés! Igyekszem olyan gyakran bemenni hozzájuk, amennyire csak időm engedi. Bárhová is megyek, Jack Sparrow jelmezét mindenhová magammal viszem egy dobozban. Ezek a csodálatos gyerekek nagyon is felnőtt betegségekkel küzdenek. Látni lehet a hihetetlen bátorságot az arcukon. A szülők azok, akik darabjaikra hullanak egy ilyen helyzetben. Amikor elmegyek hozzájuk, igyekszem hű maradni a karakterhez és olyan hülyeségeket csinálni, amikkel megnevettethetem őket” – mondta Johhny Depp.

A rajongók legnagyobb sajnálatára könnyen lehet, hogy Depp már csak az ilyen jótékonysági alkalmakkor ölti fel a hírhedt kalóz jelmezét, ugyanis korábban kijelentette, hogy 300 millió dollárért sem játszaná el újra a karaktert, miután a Disney kihátrált mögüle az Amber Heard elleni pereskedése miatt. A stúdió ráadásul azóta egy női főszereplő lehetséges „hatalomátvételét” is belengette a szerepben.

(filmezzunk)

(Borítókép: Johnny Depp. Fotó: Daniele Venturelli/Getty)