Palácsik Tímea, a híres filmproducer, Andy Vajna özvegye, komoly problémával szembesült az otthonában. A luxusvilla, amelyet két és fél évvel ezelőtt vásárolt Beverly Hillsben, súlyos károkat szenvedett az időjárás következtében.

Palácsik Tímea nemrég a közösségi médiában számolt be arról, hogy Beverly Hillsi luxusvillájának a falait penész borítja, ami nemcsak az ingatlan értékét fenyegeti, hanem a benne élők egészségét is veszélyezteti. A néhai Andy Vajna özvegye a követőitől kért segítséget arról érdeklődve, hogy milyen megoldások léteznek a penész elleni küzdelemben. 

Valakinek van tapasztalata, hogy mit lehet tenni penész ellen?

Hypo? Szárítás? Festés? UV-lámpa? Vagy teljes lebontás? Az egész szigetelési munka borzalom..." – osztotta meg Palácsik egy 24 óráig elérhető Instagram-történetben, hangsúlyozva a probléma súlyosságát.

A 650 négyzetméteres otthon, amely hat hálószobával és hét fürdőszobával, valamint egy medencével büszkélkedik, mindössze két és fél évvel ezelőtt került Palácsik Tímea tulajdonába. A penész által okozott károk ugyanakkor már most jelentős felújítást tesznek szükségessé.

A helyzet súlyosságát tovább növeli, hogy a penész nem csupán az épületek állagát rongálja, hanem komoly egészségügyi kockázatot is jelent. A penészgombák allergiás reakciókat, légúti megbetegedéseket, sőt súlyos esetben toxikus hatásokat is előidézhetnek az érintett házban élőkben. A Bors cikke szerint több mint 80 penészgombafajt hoztak összefüggésbe olyan betegségekkel, mint a szénanátha és az asztma, amelyek súlyosbodhatnak a penészes környezetben.

(Borítókép: Vajna Tímea. Fotó: Ngre/Northfoto)