Az énekes már több mint 20 műtéten esett át a különböző genetikai és fejlődési rendellenességei miatt.

Több genetikai és fejlődési rendellenessége is van Vastag Tamásnak. Erről a Ridikül című műsorban beszélt az énekes, aki a ritka betegségekről szóló adásban részletesen beszámolt arról, hogyan nehezítették meg ezek a betegségek az életét az utóbbi években.

A Fonogram-díjas színész-énekes csak ritkán beszél magánéletéről, de a Duna délutáni beszélgetőműsorában, a Ridikülben kivételt tett, és részletesen beszámolt arról, milyen egészségügyi problémákkal nézett szembe gyerekkorában. Vastag Csaba fivére többek között a szegycsont és a bordák befelé húzódó deformitásával járó elváltozással, tölcsérmellkassal született, így első operációján még kamasz kora előtt átesett.

Körülbelül negyedórát töltöttem a műtőben. 11 éves voltam, így vannak emlékeim. Nagyon fájt.

Két oldalról behelyeztek egy-egy fémlemezt, hogy azok helyes irányba tereljék a csontokat, hasonlóan, mint ahogy a fogszabályzó működik. Akkoriban ez új eljárásnak számított” – mondta Vastag Tamás, aki hozzátette: élete során mintegy húsz műtétje volt változatos panaszai miatt.

Gyerekkora óta remeg a bal hüvelykujja, és tompalátástól is szenved, valamint több családtagjához hasonlóan elviselhetetlenül hangosan horkol. Egy genetikai vizsgálaton arra is fény derült, hogy miért nem hatnak nála bizonyos gyógyszerek, a mája ugyanis túl gyorsan bont le egyes hatóanyagokat.

(hirado.hu)

(Borítókép: Vastag Tamás. Fotó: MTI)