Katalin hercegnő első hivatalos fotóját közzétették műtétje után, amelyen három gyermekével látható.

Januárban került sor a walesi hercegné, Katalin műtétjére, amelynek pontos okát mai napig nem hozták nyilvánosságra, ezáltal számos spekuláció látott napvilágot az állapotával kapcsolatban.

A hosszú várakozás után a Kensington-palota végre közzétett egy fotót, amelyen Katalin a három gyermekével együtt látható: a tízéves György herceggel, a nyolcéves Sarolta hercegnével és az ötéves Lajos herceggel. A családi pillanatot maga Vilmos herceg örökítette meg Windsorban.

A kép közzétételével egyidőben a hercegné megszólalásában háláját fejezte ki:

„Köszönjük a jókívánságokat és a folyamatos támogatást az elmúlt két hónapban. Mindenkinek boldog anyák napját kívánunk” – olvasható a posztban, amit Katalin hercegné aláírásával tettek közzé anyák napja alkalmából. Ezt az ünnepet Angliában és Írországban a nagyböjt negyedik vasárnapján ünnepelnek, idén ez március 10-re esett.

A királyi család január 17-én adta hírül, hogy Katalin egy tervezett, sikeres hasüregi műtéten esett át, de a beavatkozás indokáról további részleteket nem közöltek. A hercegné január 29-én távozott a London Clinic magánkórházból, és jelenleg Windsorban, a családi otthonban tölti lábadozási időszakát.

Tavaly december óta Katalin hercegné nem vett részt nyilvános eseményeken, ami számos spekulációt váltott ki állapotával kapcsolatban. A palota továbbra is tartózkodóan kezeli a műtét pontos indokát, de hangsúlyozta, hogy a beavatkozás nem daganatos betegség miatt volt szükséges.

(Borítókép: Katalin hercegné. Fotó: Getty Images)