Keddi hírösszefoglalónkban még: Solymos Tóni szívszorító vallomást tett arról, hogy viselte felesége váratlan elvesztését.

Schobert Norbert

2013-ban fogta perbe a fitneszgurut egy magyar hanglemez kiadó, mert nem fizetett jogdíjakat a felesége DVD-in hallható zenékért. Schobert Norbert tagadta a vádakat, állítása szerint ő fizetett a lemezekért, sőt, szerinte Rubint Réka saját zenéket íratott a DVD-khez.

Több mint egy évtizeddel később, 2024. március 8-án a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletében bűnösnek mondta ki Schobert Norbertet szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó bűntettek megsértésében.

A Promotions beszámolója szerint Schobert Norbert később kifizette az Artisjusnak az elmaradt terjesztési és többszörözési jogdíjakat – megközelítőleg 33-35 millió forint értékben –, ám a kiadókat és a szerzőket ez nem érintette, ezért az ügy végül a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódott.

Az ügyben született döntés azonban nem jogerős, ugyanis a fitneszguru ügyvédei fellebbeztek.

Uri Geller

Sokakat foglalkoztat az a kérdés, hogy van-e élet a Földön kívül, így nem csoda, hogy számtalan UFO (Unidentified Flying Object, azaz azonosítatlan repülő tárgy) észlelést jelentenek be az emberek.

A Pentagon és az All-domain Anomália-feloldó Iroda (AARO) közösen 80 év földönkívüli és UFO észleléseit elemezték ki, hogy kijelenthessék, hogy nem járt még földönkívüli létforma a Földön. Az AARO beszámolójában kiemeli, hogy az általuk vizsgált és elemzett jelentések közül egyik sem jelent földönkívüli vagy világon kívüli technológiát. Sokan, köztük Uri Geller is kétkedve fogadták az eredményeket.

Egy rakás gőzölgő lósz***!

– összegezte a helyzetet a mentalista.

A 77 éves Uri Geller szerint a pénteken nyilvánosságra hozott, 63 oldalas jelentés nem mond igazat, ő ugyanis egészen bizonyos benne, hogy léteznek idegenek. A Daily Starnak elmondta, hogy mindezt arra alapozza, hogy még 50 évvel ezelőtt egy NASA űrkutató központban ő maga is tartott a kezében olyan felvételt, ami egyértelmű bizonyítékul szolgál. Ezt a dokumentumot akkor volt szerencséje látni, amikor még a CIA felfigyelt rá különleges képességei miatt.

Ez a legegyértelműbb jele annak, hogy valamit el akarnak tussolni azóta, hogy a szovjetek a csernobili katasztrófa után azt mondták: nem történt semmi

jelentette ki a mentalista.

Solymos Tóni

Az Express együttes frontembere évekkel ezelőtt, szinte egyik napról a másikra veszítette el feleségét és azóta sem sikerült teljesen feldolgoznia, hogy sosem láthatja többé szerelmét. Solymos Tóni el is költözött abból a házból, ahol a kedvesével, Zsuzsával éltek, mert minden rá emlékeztette és arra a 45 évre, amit boldogan töltöttek együtt.

Nekem először a düh jött. Mindent össze akartam törni, és kiabáltam a lakásban, hogy nem, nem, nem létezik, ez nem igaz.

Utána jött a fájdalom, amit nagyon nehezen viseltem el. Nagyon nehezen. És az egyedüllétet… Olyan volt, hogy ültem otthon a nappaliban, és minden sarokból, minden ajtóból a Zsuzsi akart előjönni, és láttam, ahogy be fog nézni. Láttam… Volt olyan, hogy éjjel arra ébredtem, hogy az ő hálószobájából kiabál: Tóni, Tóni! Fölkeltem, elindultam, de láttam, hogy ott sötét van, és már nincs bent senki. Ez félelmetes érzés volt” – mesélte el a tragédiával kapcsolatban a zenész, aki felesége után lányát is elvesztette.

Elmondom őszintén, nagyon nehéz ezzel megbirkózni. Nem tudtam magam ezen túltenni.

A fiam látta, hogy milyen borzasztó állapotban vagyok. Depressziós lettem, olyan letargiában voltam, hogy odaköltözött hozzám. Akkor már Tárnokon laktam. Kijött hozzám a fiam, ott volt velem, ő öntött erőt belém. Azt mondta, ’papa, nem szabad egyedül maradnod, mert meg fogsz hülyülni, bele fogsz betegedni, utána fogsz halni a mamának” – fogalmazott a zenész a Ridikülben, amiről a story.hu számolt be.

(Borítókép: Schobert Norbert. Fotó: Kaszás Tamás/Index)