A milliárdos üzletember nem volt elégedett McLaren 750s Spyder típusú sportkocsijával, így nem habozott és visszakérte a pénzét.

Jákob Zoltán február végén még nagyon lelkesen számolt be arról, hogy hamarosan bővül autókollekciója.

A választása egy Tiffany kék McLaren 750s Spyder típusú járgányra esett, amely a sorozatgyártású gépjárművek közül jelenleg a világon a leghamarabb gyorsul fel 0-ról 200 kilométer/órás sebességre. Ennek megfelelően az ára is borsos, 200 millió forint. Ebben persze, benne van az is, hogy az üzletember számos extrát kért a sportautóba.

„Jött a nagy hír, hogy megérkezett Bécsbe a McLarenem, aminek természetesen először nagyon örültem, azonban korai volt a lelkesedés. Kiderült, hogy nem pont azokat az alkatrészeket tették bele a kocsiba, amiket kértem. Arra hivatkoztak, hogy bizonyos darabokból éppen nem volt készleten” – kezdte el történetét Jákob Zoltán a Blikknek.

Az üzletember a legtöbb eltérést el tudta engedni, azonban volt egy dolog, ami kiverte nála a biztosítékot.

„Tulajdonképpen rengeteg eltérés volt: például a féknyereg nem narancssárga volt, hanem fekete, amire még azt mondtam, jó, ezt azért megemésztem, ám kiderült, hogy az autó belsejét nem fehér, hanem fekete bőrrel vonták be. Ez számomra sarkalatos pont, hiszen a sportkocsik belseje amúgy is szűk, a sötét szín pedig még jobban összenyomja a teret, amitől nyomasztó érzése lesz az embernek, amikor benne ül.

Persze, tisztában vagyok vele, hogy ez egy úri hóbort, de én úgy gondolom, ennyi pénzért szeretném azt kapni, amit kértem

– összegezte a korábbi Nagy Ő, aki végül elállt a vásárlástól.

Alaposan kivertem a balhét, és megmondtam, most azonnal kérem vissza a pénzemet.

Persze, azonnal bocsánatot kértek a hibák miatt, és próbáltak kiengesztelni, de én hajthatatlan voltam, ugyanis a történtek teljesen elvették a kedvemet a vásárlástól” – magyarázta.

„A Ferrari Purosangue, amivel jelenleg közlekedem, közel 400 millió forintot ér Bécsben, ami majdnem a kétszerese annak, amennyiért én vettem. Hiába, Ausztriában sokkal magasabb az adó a ritka luxusautókon.

Úgyhogy nem is akarok kétszáz milliós McLarennel járni Bécsben, amikor van egy 400 milliós Ferrarim

– tette hozzá tréfásan Jákob Zoltán, akinek azért nem ment el teljesen a kedve az autóvásárlástól, ugyanis jövőre már érkezik is az új Lamborghini Revueltója.

(Blikk)

(Borítókép: Jákob Zoltán. Fotó: TV2)