A legendás rendező bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy készül-e még új filmje a „Coup de Chance” után, ugyanis nem akar elmenni pénzt gyűjteni, de maguktól nem jönnek a tmogatók.

A 88 éves Woody Allen egyre komolyabban gondolkodik visszavonulásán. Legutóbbi filmjét a Coup de Chance-t április 5-én mutatták be az Egyesült Államokban, azonban könnyen meglehet, hogy az erotikus thriller lesz az utolsó nagy alkotása.

„Még bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban.

Nem akarok elmenni pénzt gyűjteni. Púp a hátamra.

De ha valaki jön, telefonál, és azt mondja, hogy támogatni akarjuk a filmet, akkor megfontolnám. Valószínűleg nem lenne akaraterőm nemet mondani, mert annyi ötletem van” – fogalmazott az Annie Hall rendezője a Refresher beszámolója szerint az Air Mailnek adott interjújában.

A Coup de Chance Woody Allen ötvenedik filmje, ami bár a velencei filmfesztiválon (ahol a világpremierje volt) meleg fogadtatásban részesült, Amerikában viszont megszenved vele a forgalmazó, ugyanis a rendező feketelistára került, miután 1992-ben megvádolták azzal, hogy zaklatta örökbefogadott lányát, Dylan Farrow-t. Annak ellenére bojkottálják a filmjeit, hogy Woody Allent a Yale-New Haven kórház gyermekekkel szembeni szexuális visszaélésekkel foglalkozó klinikája és a New York-i Szociális Szolgálati Hivatal is ártatlannak tartja a vizsgálatok után.

Nekem mindegy, hogy itt forgalmazzák-e vagy sem.

Ha egyszer megcsináltam, utána már nem követem az eseményeket. A terjesztés már nem az, ami régen volt” – mondta a film teljesítményéről a rendező, aki példát is hozott a szakma változásaira és felelevenítette, hogy az Annie Hallt az 1977-es bemutató után „kicsit több mint egy évig” játszották a mozik, amíg manapság nagyjából két hétig tart ez az időszak.

Az egész iparág megváltozott, és nem a jó irányba. A filmkészítés minden romantikája eltűnt

– jegyezte meg Woody Allen.

(Refresher)

(Borítókép: Woody Allen. Fotó: GettyImages)