Hihetetlen dolgokra képes már a mesterséges intelligencia. Ezúttal Bochkor Gábor születésnapi bulijára írattak vele egy rockdalt.

A honi rádiózás egyik legnagyobb alakja március 25-én ünnepelte 60. születésnapját. A Retró Rádió stúdiójában aznap hatalmas bulit csaptak, amelyen egy bejelentést is tett a legendás műsorvezető, miszerint a hatodik ikszet méltón szeretné megünnepelni, ezért meghirdették a Bochkor 6X születésnapi turnét. Ennek koronájaként pedig egy óriási buli lesz május 22-én a Kongresszusi Központban.

Az eseményen ott lesz az Anna and the Barbies, Charlie, Curtis, Ganxsta Zolee és Big Daddy Laca, a Magna Cum Laude, a Republic, Ruzsa Magdi, a Skorpió és a Tankcsapda is. Jön továbbá: Riszov Évi, Kovács Koko István, Anger Zsolt, Dombóvári István, Szujó Zoltán, Jakupcsek Gabriella, Dobó Kata és Tornóczki Anita, az est házigazdája is egy igazi nagyágyú, Till Attila lesz. 

Bochkor Gábor tényleg nem aprózza el, ugyanis még a mesterséges intelligenciát is bevonta a szervezésbe. Az MI írta meg a május 22-re hirdetett gigabuli hivatalos himnuszát. Bochkor Gábor élő adásban vezette fel az egyébként tényleg jól sikerült rocknótát.

„Csináltunk egy kísérletet. A Lacika önszorgalomból a Bochkor 6X-re íratott egy dalt a mesterséges intelligencia segítségével. Az énekes nem ismert hang. Ez egy ilyen rockdal lett, ami nagyon dallamosra sikerült. Laci beadott egy csomó információt arról, hogy mi is lesz ez a 6X, kik lesznek a fellépők és megírt egy alap szöveget” 

A dallamot azt a mesterséges intelligencia írta. Több verzióból lett összegyúrva a végeredmény.

„Ezt a dalt most megmutatjuk. Én állítom, hogy jó! Vagyis nem szar dal lett, hanem egy nagyon jó! Egy olyan dal, ami főleg itt, a magyar dalok tengerében kimondottan jónak minősülne. Én meglepődtem. A Tillás rész egyenesen gyönyörű! Szerintem ezt játszani kéne!” – vezette fel a dalt Bochkor Gábor a Retro Rádió stúdiójában.

(Borítókép: Bochkor Gábor. Fotó: Kaszás Tamás/Index)