O.J. Simpson, aki prosztatarák elleni harcában kemoterápiás kezelés alatt állt, 76 éves korában, családja körében hunyt el Las Vegas-i otthonában.

O.J. Simpson, az amerikai futball és a színészet világából ismert személyiség, 76 éves korában elhunyt. A Daily Mail jelentése szerint Simpson, aki korábban prosztatarákkal küzdött, kemoterápiás kezelés alatt állt Las Vegasban. Szerda este, családja körében hunyt el otthonában.

A Simpson család egy X-bejegyzésben erősítette meg a hírt, melyben azt írták: 

„Április 10-én édesapánk, Orenthal James Simpson belehalt a rák elleni küzdelembe. Gyermekei és unokái vették körül. Az átmeneti időszak alatt a családja arra kér, hogy tartsa tiszteletben a magánéletre és a kegyelemre vonatkozó kívánságukat.”

Simpson az 1994-ben történt, volt felesége, Nicole Brown és barátja, Ron Goldman meggyilkolása miatt vált az Egyesült Államok egyik leghírhedtebb személyiségévé. Bár a gyilkossági ügyben felmentették, hírneve és karrierje súlyosan megsínylette az esetet. Ahogy korábban sikeres futballvédőként és színészként is ismert Simpson életének utolsó éveiben küzdött egészségi problémáival, többször látták Las Vegas környékén, láthatóan legyengült állapotban.

Az egykori sportoló halálhíre számos reakciót váltott ki, sokan fejezték ki együttérzésüket és tiszteletüket a család felé ebben a nehéz időszakban. Simpson életét és pályafutását sokan továbbra is ellentmondásosnak tartják, de halála egy korszak lezárását is jelenti. 

(Borítókép: O.J. Simpson. Fotó: Getty Images)