A Győzike Show újraindulása kapcsán utánajártunk Gáspár Győző legjobb beszólásainak. Mivel a celeb szótára nem ismert lehetetlent, így számtalan mondatát azóta is betéve ismerik az emberek. Íme a legnépszerűbb szállóigévé vált mondatok Győzikétől!

A TV2 jelentette be az év nagy televíziós meglepetését: ősztől ismét nyomon követhetjük a Gáspár család mindennapjait, így 14 után újraindul a Győzike Show. A Győzike Show annak idején rengeteg rekordot megdöntött, előfordult, hogy több mint 2 millióan voltak kíváncsiak a család életére. Mondhatjuk, hogy tévétörténelmet írt a Gáspár-család, amelynek elsődleges forrása a családfő, Gáspár Győző volt, aki rengeteg humoros pillanatot okozott a nézőknek. Ezeket a pillanatokat gyűjtöttük most csokorba!

Győzike és a kígyók

Gáspár Győző karrierje csúcsán vállalta el a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsort, amelyben az egyik küldetése során egy vízzel teli tartályba került néhány béka, majd később kígyók társaságában. A celeb már a műsor elején elárulta, hogy nagyon tart a kígyóktól, de mégiscsak váratlanul érte a nézőket, amikor Győzike meglátva a lábatlan csúszómászókat azt kezdte kiabálni, hogy

Jajj, ez nagyon kígyó! Ez nagyon kígyó!

Így lett később ebből a mondatból szállóige.

Győzike a vonalas telefonnal veszekszik

Újabb klasszikus jelenet. Ez az emlékezetes eset már jóval a Győzike Show utáni időszakban készült, méghozzá a Life TV Van Életünk című műsorában, amelyben több híresség mindennapjait követhették nyomon a nézők. Az egyik adásban Gáspár Győző mobil nélkül maradt, így kénytelen volt elővenni egy vonalas telefont, ám a régi készülék végül túljárt az eszén. Amikor ráeszmélt, hogy a helyzet menthetetlen, hatalmas üvöltözések közepette törte szét a vonalas telefont. 

„Mibű? Szodabikabrónábó!”

Bizony-bizony a kacifántos szavak sokszor kifogtak Gáspárékon. Ez a konkrét eset Győző testvéréhez, Zsoltihoz köthető, akinek a „szódabikarbóna” és a „csevapcsicsa” szavakkal gyűlt meg a baja. A két testvér közötti civakodás egyébként visszatérő elem volt a családról készült műsorokban. Az alábbi eset az Édes élet című műsorban történt. 

„Olyan, mint a kis mógli”

Gáspár Győző bizonyára kedveli a Dzsungel könyve című mesét, hiszen szintén az Édes élet című műsorban a testvérét Zsoltit előbb birkákhoz, majd Mauglihoz (bár ő hosszú „ó” betűvel ejtette – a szerk.) hasonlította. Ebből a monológból is szállóige lett később, sőt a TikTok-on a mai napig felbukkan és különböző mémek is népszerűsítik. 

@kisszabo03 😂❤️ #CapCut #Meme #MemeCut #pusztuljonforyouba #fyp #foryoupage #memestiktok #nekedbelegyen #hungary #meme #friends #győzike ♬ eredeti hang - kisszabo3

Rakli, rakló, gádzsi, more

A Győzike Show-ban hallottak után, több a főszereplők által használt kifejezés is beépült a mindennapi szóhasználatba. Ezért fordulhat elő, hogy ma már valószínűleg a legtöbben tudják, hogy mit jelent a gádzsi és a more szó. 

A riporter, aki bárcsak ne kérdezte volna meg, hogy: „hová menjek?”

A 2014-es Story gálán történt, hogy egy korábbi incidens miatt Gáspár Győző nem volt hajlandó nyilatkozni a Blikk riporterének. A kérdezőt először Gáspár Evelin küldte el melegebb éghajlatra, ám nem sokkal később, amikor feltette a kérdést Gáspár Győzőnek, hogy: „hová menjek?”, akkor a családfő is megmondta a magáét. 

Győzike és az angol

Számtalan helyzetben kiderült már, hogy Győzike angol tudása nem a legjobb, ám talán az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor a Való Világ háttérműsorában próbálta elmondani angolul, hogy „boldog karácsonyt!”, ám végül valami más jött a szájára. 

A show kedvéért bármit

Az alábbi jelenetnek is egy szállóigét köszönhetünk. A Győzike Show kezdetén az egyik alkalommal Buksi kutya bevizelt Győző autójába, amikor is a főszereplő azt kiabálta: „Ezt kell csinálni-e?” – utalva arra, hogy ilyen műsor kell a nézőknek. 

(Borítókép: Gáspár Győző. Fotó: Kaszás Tamás/Index)