Sajtóértesülések szerint hétfő reggel a rendőrség beidézte és előzetes letartóztatásba helyezte a francia színészt, miután két nő is megvádolta szexuális zaklatással.

Hétfő reggel beidézte a párizsi rendőrség a világhíres Gérard Depardieu-t, a sajtóértesülések szerint azért, hogy előzetes letartóztatásba helyezzék. A BFMTV információi szerint a színész hétfő délelőtt meg is jelent egy párizsi rendőrkapitányságon, ahol elkezdődött a kihallgatása.

Korábban már indult eljárás a francia sztár ellen 2018-ban, amikor 13 névtelenséget kérő színésznő számolt be arról, hogy a francia színész különböző forgatásokon 2004 és 2018 között zaklatta őket. Most pedig ismét hasonló vádakkal kell szembenéznie a sztárnak, miután két újabb nő is megvádolta a színészt.

Egy díszlettervező azt állítja, hogy Gérard Depardieu szexuálisan zaklatta és bántalmazta őt egy 2021-es film forgatásán. A nő elmondása szerint 2021. szeptember 10-én, miközben a folyosón ült, a színész „brutálisan megragadta, nagy erővel a combjai közé szorította, a derekát és a hasát pedig elkezdte felfelé masszírozni, egészen a melléig”. A díszlettervező elmondta, hogy akkor azért nem tett feljelentést, mert nem akarta elrontani kollégái munkáját a film közelgő megjelenése miatt, de a trauma azóta is gyötri. A hölgy azért döntött úgy, hogy mégis megteszi a feljelentést, mert a színész tavaly egy nyílt levélben azt írta, hogy „soha, de soha” nem bántalmazott nőket.

A mostani ügy másik panaszosa egy Jean-Pierre Mocky-film forgatása során vett részt a stáb több tagjával a színész párizsi házán megtartott, felkészülés céljából rendezett találkozón 2014-ben. Az akkor 24 éves aszisztens szerint ezen az eseményen Gérard Depardieu megfogdosta és trágár megjegyzéseket tett rá, később a film forgatása során pedig tovább zaklatta és szexuális ajánlatokat is tett neki.

Gérard Depardieu tagadja a vádakat.

(BFMTV)

(Borítókép: Gérard Depardieu. Fotó: GettyImages)