A hét utolsó hírösszefoglalójában még: fonogram-életműdíjjal tüntették ki az Eddát.

Edda Művek

Fonogram-életműdíjjal tüntették ki az idén 50 éves Edda Műveket. A zenekar a különleges elismerést jubileumi turnéjuk budapesti koncertjén kapta meg. Pataky Attila nyilatkozott az odaítélt díjról. 

„Örültünk neki, de azért évek óta hangoztatom, hogy én a közönség szeretete által kitüntetett rockénekes vagyok. Persze, minden vállveregetés jól esik, de azért tettünk érte: a 35 aranylemez, a hét platina-, a négy gyémántlemez és az a 250 dalunk, amiből a koncerteken válogatunk, önmagáért beszél” – árulta el az énekes a Blikknek.

Udvaros Dorottya

A Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila nem hosszabbított szerződést Udvaros Dorottyával. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő 22 éve volt tagja a társulatnak. A művésznő a Magyar Hangnak megerősítette, hogy nem saját akaratából távozik az intézményből. Udvaros szerint a rendező arra hivatkozott, hogy a Nemzeti Színház komoly anyagi problémákkal küzd.

„A kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, és idén már nem sikerült befoltozni a költségvetésen ütött lyukakat. Elfogadom, hogy anyagi problémák vannak, de ha valóban ilyen rossz a helyzet, miért kell újabb és újabb külföldi rendezőt leszerződtetni hatalmas összegekért? A Nemzetiben már alig rendeznek magyar művészek” – jelentette ki a színésznő.

Gelencsér Tímea

Gelencsér Tímea egy ideje nem tűnt fel a TV2 képernyőjén. A Blikk szerint a műsorvezetőnő távozás amögött az áll, hogy Gelencsér Tímea és a TV2 elképzelései nem egyeztek a műsorvezető szakmai jövőjét illetően.

„Egy ideje már úgy érezte, nem kap annyi lehetőséget, pontosabban nem kap új lehetőséget. Miközben Timi folyamatosan képezte magát, tanult, valahogy mégsem terveztek vele új műsorban” – mondta egy névtelen informátor.

(Borítókép: Udvaros Dorottya. Fotó: Udvaros Dorottya. Fotó: Ajpek Orsi/Index)