Az örök mondás szerint a legnagyobb is hibáznak, azonban az alábbi listán való szereplésről bizonyára a legtöbb sztár lemondana. Íme a legnagyobb playback-bakik!

Lady Gaga

2011-en az énekesnő lenyilatkozta, hogy sosem playbackel. Kijelentése után nem sokkal azonban kifejeztten kellemetlen szituációban találta magát: Atlantában adta elő Poker Face című slágerét, amikor éneklés közben megbotlott, elesett, ám a zene és az éneklés nem állt le. 

Britney Spears

A műfaj egyik legismertebb szereplője Britney Spears, akinek bevallottan esze ágában sincs egy koreográfia végigtáncolása közben még énekléssel is bajlódni. Az énekesnő egyik legcikibb koncertje éppen a nagy visszatérése volt. A 2007-es Video Music Awards-on hosszú idő után énekelt újra és így is lett beharangozva a koncert. Talán élete egyik legrosszabb formáját sikerült összehoznia ezen az estén: nemcsak playbackelt, de a koreográfiával sem állt a helyzet magaslatán. A közönség soraiban ülő sztárok sem akartak hinni a szemüknek.

Katy Perry

Az énekesnő többször is lebukott már playbackkel, de annál kellemetlenebb még nem történt vele, mint amikor a 2013-as NRJ zenei díjátadón kétszer is felsült. Amikor először megpróbálta előadni a Roar című számát, akkor túl hamar indult az ének és mire Katy a színpadra lépett, már mindenki számára egyértelmű volt, hogy ez bizony playback. Ekkor jött a duplacsavar: előadását a műsorvezető szakította félbe, és technikai hibára hivatkozva megkérte, hogy fusson neki még egyszer. Második alkalommal viszont nem volt semmilyen playback, úgyhogy élőben kellett előadni számát, ami nem éppen hajazott az eredetire. 

Nem ez volt az első eset, hogy Katy Perry valamilyen kínos playbackkel bukott le. Néhány évvel ezelőtt egy kamufurulyázást mutatott be az egyik koncertjén.

Selena Gomez

Selena Gomez a 2013-as újévi koncertjén döntött a playback mellett, amit aligha azóta többször is megbánt. A csalásra hamar fényderült, ugyanis a Come and Get It című számának dalszövegébe belekeveredett, és amikor abbahagyta az éneklést, a háttérben tovább szólt a dal – az ő hangján. Bár egy kicsit kizökkentette a malőr, de azért annyira szerepben maradt, hogy dalt végignyomja. 

Rihanna

Szintén nem volt a helyzet magaslatán Rihanna a 2006-os Teen's Choice Award díjátadón, ahol azt mutatta be, milyen, amikor a szájmozgásnak semmi köze az énekelt szöveghez.

(Borítókép: Britney Spears. Fotó: C Flanigan/Getty)