Arnold Schwarzenegger meglepő módon hívta fel a figyelmet a hírnév és a hatalom múlandóságára.

Arnold Schwarzenegger hálózsákban töltött egy éjszakát egy hotel előtt, ahol korábban a saját bronzszobrát avatta fel. Tettét egy fotóval dokumentálta, amelyet megosztott az interneten. A képen a színész az utcán fekszik a szobor alatt.

Hogy változnak az idők...

– írta a színész a fotóhoz utalva arra, hogy a szálloda, amely előtt hálózsákot bontott, a kormányzósága idején örök vendégszeretet ígért neki. Ennek ellenére amikor legutóbb ott szeretett volna megszállni, az érkezésekor közölték vele, hogy fizetnie kell a szobáért.

„Amikor fontos pozícióban voltam, mindig gratuláltak, majd amikor elvesztettem ezt a pozíciót, megfeledkeztek rólam és nem teljesítették az ígéretüket. Ne bízz a pozíciódban, vagy hogy mennyi pénzed, hatalmad van. Nem fog sokáig tartani!” – fogalmazta meg az üzenetét Arndol Schwarzenegger.

A színész a posztjával azt szeretné elérni, ha az emberek többet gondolkodnának azon, hogy kikben bízhatnak igazán és kik azok, akik csak a pozíciójuk miatt tartanak ki mellettük.

Amikor fontos vagy az emberek szemében, akkor mindenki a „barátod”. De ha már nem húznak hasznot belőled vagy nem képviseled az érdekeiket, nem fogsz számítani.

– fogalmazott az egykori kormányzó.

(Borítókép: Arnold Schwarzenegger. Fotó: Getty Images)