A Mission: Impossible-filmek sztárja több megbotránkoztató eseten túl van már. Ezúttal csak azokat vettük számításba, amelyekről felvétel is készült!

Tom Cruise bár vitathatatlanul az egyik legjobb színész Hollywood-ban, aki rendre maga végzi a kaszkadőrmutatványokat is. Ennek ellenére azóta érik támadások és kritikák, hogy belépett a kétes hírnevű szcientológiai egyházba. Ezúttal Cruise azon botrányait szedtük össze, amelyekről felvétel is készült! 

Londoni interjú a vörös szőnyegen

2005-ben mutatták be a Steven Spielberg rendezésében készült Világok harca című filmet, melynek főszerepét, Ray Ferriert Tom Cruise játszotta. A londoni premier azonban nem éppen úgy sült el a világsztár számára, ahogyan azt tervezte. A bemutatón egy magát újságírónak álcázó férfi megpróbálta megviccelni azzal, hogy jéghideg vizet spriccel az arcába. Az esetről videó is készült, amelyen az látszik, hogy Cruise előbb felnevetett, majd megkérdezte a férfitől, hogy mégis miért csinálta ezt. A szituáció itt vett kissé kellemetlen fordulatot, hiszen mikor a vízipisztolyos támadó kitérve a válasz elől hátrálni kezdett, Cruise karon fogta, majd közelebb húzta magához és sokkal erőteljesebb hangnemben újra kérdezte, hogy mi volt a férfi motivációja. 

„Ne fusson el. Itt vagyok, hogy interjút adjak neked, és te ilyen csúnya dolgot csinálsz... ez hihetetlenül durva. Tudod mit, te egy bunkó vagy. Egy bunkó vagy!” – mondja a videón Tom Cruise, akiről ezután kezdett el terjedni, hogy túl agresszíven viselkedett. 

A Covid-járvány alatt is elcsattant a filmsztár

A koronavírus-világjárvány hatalmas csapásként érte az egész filmes szakmát, sok stúdió hónapokra leállt, ahogy Cruise-ék is, ám az elsők között indították újra a Mission: Impossible 7. részének forgatását. A szigorú korlátozásokat azonban nem minden stábtag tartotta be, aminek Tom Cruise is tanúja volt, és nem hagyta szó nélkül a kihágást. Többek között arra hivatkozott, hogy most példaként tekint rájuk mindenki, ezért aki megszegi a szabályokat azt kirúgja. Valaki rögzítette a kirohanást, és eljuttatta a The Sun szerkesztőségének, akik nyilvánosságra is hozták a hangfelvételt. 

„Éjjelente a stúdiókkal, producerekkel, biztosító társaságokkal beszélek a telefonon, figyelnek minket, és minket használnak fel arra, hogy elkészíthessék a filmjeiket. Állások ezrei függnek tőlünk, ti rohadékok! Nem akarom ezt még egyszer meglátni”

– mondja Cruise, majd arról beszél, hogy neki kell viselnie a felelősséget, ha a filmipar lezárása miatt elveszítik az otthonaikat az emberek. A végén pedig kirúgással fenyegeti azokat, akik továbbra sem veszik komolyan a biztonsági előírásokat.

„Szóltam már korábban is, most már nem kérem, hanem mondom, és ha nem engedelmeskedtek, akkor ki vagytok rúgva. Nem zárjuk le ezt a ki*aszott forgatást! Meg vagyok értve? Ha még egyszer ilyesmit látok, akkor repültök!”

A hírhedt interjú, amelyen volt feleségéről faggatták

Tom Cruise és Nicole Kidman 1990-től 2001-ig alkottak egy párt, ezalatt két gyermeket is adoptáltak, akik az Isabella és a Connor neveket kapták, azonban végül a válás mellett döntöttek. Sokan Cruise szcientológia iránti elköteleződését okolták, ám Kidman elmondása szerint másodhegedűsnek érezte magát férje oldalán. Válásuk után négy évvel ausztrál tévés újságírónak, Peter Overtonnak volt lehetősége interjút készíteni a színésszel, ám Cruise szerint a férfi átlépett egy határ, amikor magánéletéről faggatta. 

Overton megkérdezte Cruise-t, hogy Kidman volt-e élete szerelme, erre Cruise így reagált: „Nagyon szeretem Nicet, ez nem kérdés”. Az újságíró ezután nem hagyta annyiban a témát és arról kérdezte, hogy milyen kapcsolatot ápolnak egymással, csak a szülői feladataikat osztják meg, vagy a munkájuk és a szakmázás is rendszeres téma köztük. Ez már Cruise-nak túl sok volt, és kifakadt:

„Figyelj, mondok neked valamit, Peter. Ezzel átlépsz most egy határt, és ezt te pontosan tudod. (...) Peter, ezt te akarod tudni. Vállalj felelősséget azért, mit is akarsz pontosan megtudni. Ne gyere nekem más emberekkel. Ez egy beszélgetés, ami köztünk történik, úgyhogy most elmondom neked, mutass tiszteletet”

Az emberek egy része az interjú után egyértelműen Cruise mellé állt, míg mások úgy érzeték, hogy kissé passzív-agresszívan viselkedett. Overton egyébként 2022-ben a Nine-nak adott interjújában visszaemlékezett az ominózus beszélgetésükre. Pokoli beszélgetésnek nevezte, amit sosem felejt el. Úgy vélte, jogosan tette fel a kérdéseit, amiken végül a sztár kiakadt. Ennek ellenére nem haragszik rá, és briliáns színésznek tartja őt.

(Borítókép: Tom Cruise. Fotó: Bryan Bedder/Getty)