Az elmúlt hétvégén a választásoké volt a főszerep, de most mi megmutatjuk, hogy nemcsak a politikában lehet nagyot bukni, hanem a vörös szőnyegen is.

Michelle Obama és Stevie Wonder

Ne távolodjunk el teljesen egyből a politikától, ugyanis a lista egyik legkellemetlenebb esése a 2008-as amerikai elnökválasztáshoz köthető. Az akkori szavazáson a Demokrata Párt jelöltje, Barack Obamba könnyedén nyert John McCainnel szemben, alelnöke pedig a mostani elnök, Joe Biden lett. Kampányuk azonban nem volt teljesen zökkenőmentes.

A demokraták egy kampányeseményt tartottak február 4-én Los Angeles-ben. Ezen a rendezvényen színpadra állt a legendás vak zenész, az Oscar- és Grammy-díjas Stevie Wonder is, akit Barack Obama felesége, Michelle Obama segített volna fel a színpadra vezető lépcsőkön több, de inkább kevesebb sikerrel.

Az esés után azonban nem volt harag a zenész részéről, jót nevetett az eseten, sőt még Barack Obama második ciklusának végén szerenádot is adott a First Ladynek Jimmy Fallon műsorában, a The Tonight Show-ban.

Madonna

Nem csak az egykori First Ladynek okozott fejtörést – szerencsére nem szó szerint –  néhány lépcsőfok. Madonna 2015-ben, két évtized kihagyás után újra részt vett a Brit Awards-gálán, ahol a hajnalba nyúló show záró műsorszámában lépett fel, hosszú köntösben, ördögnek öltözött táncosok gyűrűjében.

A koreográfia az lett volna, hogy az egyik táncosa lerántja róla a köpenyt, ám a mozdulat valahogy félresikerült, és a köntössel együtt az akkor 56 esztendős énekesnő is lerepült a londoni O2 Aréna emelvényének lépcsőiről.

A műsor után az énekesnő tudatta a rajongóival, hogy jól van és a balesetet a túl szorosan megkötött köntös okozta, nem a táncos hibája volt.

Katy Perry

A 2008-as Los Premios MTV Latinoamérica-gálán Katy Perry lépett fel, hogy elénekelje híres slágerét, az I Kissed A Girl című számát. Az előadáson beleugrott egy hatalmas tortába, azonban ez másodpercekkel később nagy hibának bizonyult.

Az énekesnőt elragadta a hév és megpróbálta a torta egy darabját a gitárosa arcába nyomni, azonban a sok krém miatt csúszóssá vált a talaj, így egy rövid, de nagyon komikus küzdelem végén elhasalt a színpadon.

Igaz, a célját elérte, ugyanis a gitárosa arca is tele lett tortával.

David Beckham

Azt gondolhatnánk, hogy a sportolók sokkal ügyesebbek, mint a hétköznapi emberek, hiszen a megélhetésük a mozgás. Azonban senki nem tökéletes, még David Beckham sem.

A Manchester United ikonja 2013-ban a kínai Wuhanban járt, ahol be akarta mutatni a jelen lévő gyerekeknek legendás szabadrúgását, azonban csak azt sikerült prezentálnia, hogy a sportoláshoz szükség van megfelelő ruházatra is, ugyanis a lakkcipő tapadása jelentősen gyengébb, mint a stoplis focicipőé.

Az esés után a sztár levette a zakóját és beállt focizni a gyerekek közé.

Usain Bolt

2015-ben egy verseny után Usain Bolt nyolcszoros olimpiai, tizenegyszeres világbajnok és világrekorder jamaicai atléta a közönség előtt ünnepeltette magát a futópályán. Ezeket a pályákat alapvetően úgy alakítják ki, hogy megfelelő tapadásuk legyen és természetükből fakadóan elég simák, így a botlás és az elcsúszás esélye egészen alacsony – még annak ellenére is, hogy a futó mezítláb sétált a tömeg előtt. Mégis nagy bukás lett a vége.

Sem a közönség, sem Usain Bolt nem volt felkészülve arra, hogy egyszerűen elüti őt egy segway-es kameraman. Szerencsére a sportoló nem sérült meg komolyan, de láthatóan nem élvezte a váratlan találkozást.

(Borítókép: Katy Perry. Fotó: GettyImages)