Csütörtöki hírösszefoglalónkban még: Dárdai Blanka egy kávézóban dolgozik, Kökény Attila ismét költözik.

Rózsa György

„Rólam nem tudják az ilyen források lázas böngészői, hogy mit ebédeltem, milyen korpásodás elleni csodaszert használok – jelzem: semmilyet! –, hol vásárolom a zoknijaimat, mit szólok Cuncika és TWFGM 47. szakításához, milyen zsaketteket veszek fel a Hajlekötők 18. gálájára” – mondta a Story Magazinnak a legendás műsorvezető.

„Egyébként a szépemlékű Nagy Duett műsor elején a partnernőm, a szikrázó Csobot Adél ámult el azon, hogy nem vagyok az Instagramon.

Bevallom, elsőre azt hittem, az valami új súlymérték...

Adélka hajthatatlan volt, és meg is nyitotta az Insta-oldalamat. Magam is meglepődtem, amikor egy-két hét alatt több ezer követőm lett” – emlékezett vissza.

„Egy ideig, mint minden új dolog, érdekelt is kicsit, ám egy idő után ráuntam, meg a lányom, az unokám egyre több csodát kínált” – tette hozzá a büszke nagypapa, akinek unokája, Ádám szeptemberben lesz négyéves.

Dárdai Blanka

A fiatal énekesnőnek hat éve volt utoljára civil munkája, ám néhány hónapja a zenélés mellett elkezdett egy kávézóban dolgozni. Saját bevallása szerint nem csak kávéfőzés a dolga, hanem az üzemeltetésben is rengeteget segít.

„Egy kutyabarát kávézó mindenese lettem. Én felelek a marketingért és a közösségi oldalakért... Ha jótékonysági rendezvény van nálunk, vagy épp örökbefogadási napot tartunk, segítek a szervezésben, de simán beállok kávét főzni, ha arra van szükség.

Ez nekem nem derogál, sőt... Hat éve is egy kávézóban dolgoztam, és imádtam.

Szerintem jó, ha egy zenész, egy énekes nem csak egy lábon áll. Ezért sem hezitáltam, amikor a barátnőm megkérdezte, segítek-e vinni a boltot” – mondta a Story magazinnak, hozzátéve: nem csupán a plusz pénzért csinálja.

„Ez számomra egy szerelemprojekt: kávé, kutyusok, mi kell még?! Ez nekem nemcsak a megélhetésről szól, hanem arról is, hogy kitöltsem az időm... és tényleg élvezem. De nem kérdés, az első helyen továbbra is a zene van” – szögezte le.

Kökény Attila

Az énekes az előző házfelújításuk alkalmával rengeteg időt és energiát ölt bele a munkába, mert úgy gondolta, hogy ebben az otthonban fognak megöregedni, azonban tévedett, hiszen most ismét új ház építésébe kezdtek feleségével. A Story magazinnak árulta el Kökény Attila, hogy az előző házuk hamar elkelt az ingatlanpiacon, de amíg az új otthonuk elkészül, a család albérletbe költözött.

„A döntésnek igen racionális oka van. Méghozzá az, hogy túl nagy lett számunkra a ház, amióta a két idősebb gyerekünk kirepült otthonról. És valószínű, hogy a 18 éves Lali fiunk sem marad velünk sokáig” – magyarázta a költözés okát az énekes, majd hozzátette, hogy gyorsan rátaláltak arra az ingatlanra, amit otthonuknak akarnak, igaz, jelentős felújításokat kell végezniük a házon.

„A karácsonyt már biztosan az új otthonunkban töltjük” – jelentette ki magabiztosan Kökény Attila, akinek már nagyon elege van a költözésből.

„Abba kapaszkodom, hogy innen már tényleg nem megyünk tovább, így megéri beletenni az időt és energiát és – nem mellesleg – a pénzt” – fogalmazott.

Az énekes legnagyobb problémája az átmeneti állapot, amely magába foglalja azt, hogy az albérlet kicsi, így az unokái nem nagyon tudnak átmenni hozzájuk, valamint, hogy a bérelt lakásban olykor elmegy a víz.

„Az a szerencse, hogy egy haveromtól bérlem, akinek van egy másik lakása a lakóparkban, és ilyenkor beenged oda. Ez viccesen hangzik, és tudom, valahol az is.

Mondjuk, akkor kevésbé tartom annak, amikor papucsban meg köntösben, tusfürdővel a kezemben battyogok át...

– osztotta meg Kökény Attila.

(Borítókép: Rózsa György. Fotó: Papajcsik Péter/Index)