A magyar énekesről készített portrét a világ egyik legismertebb lapja, a New York Times. Azahriah politikai szerepvállalásáról és a híres Palacsintafesztiválról is mesélt.

Baukó Attiláról, vagyis Azahriah-ról ír a New York Times. Az amerikai lap nemcsak portrét közölt az énekesről, de még interjút is készített a zenei életbe rövid idő alatt berobbanó 22 éves zenészről.

A szerző a fiatal sztár zenei karrierjét a kezdetektől mutatja be, így nem maradhatott ki a történetből a 2022-es Palacsintafesztiválon készült felvétel sem. Azahriah ma már úgy gondolja, növelte népszerűségét a toi-toi mögött készült videófelvétel, neve mellett pedig már a magyar politika sem mehet el szó nélkül.

A botrányon túl szóba került a zenész politikai szerepvállalása és a három teltházas stadionkoncertje is.

Amióta látják, hogy sokan kedvelnek engem, úgy tűnik, barátságosak akarnak lenni

– fogalmazott Azahriah, azzal kapcsolatban, hogy még Orbán Viktor is pozitívan nyilatkozott róla a TikTok-oldalán.

A New York Times munkatársa, Andrew Higgins arról is kérdezi a zenészt a Refresher beszámolója szerint, hogy a zenész éppen a hazai politikai viszonyok miatt nem tudott elindulni Európa egyik legfontosabb zenei megmérettetésén, az Eurovíziós Dalfesztiválon, a kormány ugyanis 2020-ban visszalépett a versenyen való indulástól, sőt a politikai kiállásáról is nyilatkozott Azahriah.

„Nem muszáj egy zenésznek a politikáról beszélnie. Ha nincs mit mondanod, rendben van, de ez nem oké egy szabad országban, hogy valaki azért marad csendben, mert félti a karrierjét. Nem vagyunk Oroszországban” – nyilatkozta Azahriah a New York Timesnak hozzátéve, hogy

vannak olyan dolgok, amelyek túlmennek azon, amit erkölcsileg el tudok fogadni.

(Refresher)

(Borítókép: Azahriah. Fotó: Tövissi Bence/Index)