Vannak sztárok, akik azzal akartak szimpátiát kicsikarni rajongóikból, hogy azt állították, hogy szegény családba születtek, miközben a valóságban Rolls-Royce-al vitte őket iskolába az édesapjuk.

Victoria Beckham

Az egyik legikonikusabb lebőgés Victoria Beckham nevéhez köthető. Az énekesnő azt állította a férjéről, David Beckhamről készült dokumentumfilmben, a Beckhamben, hogy a munkásosztályból származik.

Legyél őszinte

– szólt bele a felvételbe a legendás labdarúgó, de mivel felesége továbbra is állította, hogy ez az igazság, így David Beckham feltette egy fontos kérdést.

Milyen autóval vitt édesapád iskolába?

– érdeklődött a labdarúgó, így Victoria Beckham kénytelen volt bevallani, hogy édesapja, aki elektronikai mérnök volt egy Rolls-Royce-al fuvarozta őt, amikor még gyerek volt.

Ice Cube

A Straight Outta Compton című filmben úgy ábrázolták a híres rappert, mintha amerika egyik legveszélyesebb városából származna. A város a különböző utcai bandák miatt híresült el és Ice Cube is ezt a világot mutatja be zenéiben.

Kár, hogy meggazdagodtál a stresszünkből és a harcainkból, még soha életedben nem voltál bandatag

– üzente a Ice Cube-nak Kam az egyik számában, aki arra utalt, hogy a rapper igazából Baldwin Hillsben született, és Los Angeles déli részén nőtt fel. Szülei a Kaliforniai Egyetemen a UCLA-n dolgoztak Ice Cube pedig építészmérnöki diplomát szerzett.

Bob Dylan

A híres zenész, akinek életéből most film is készül Timothée Chalamet főszereplésével, már rengeteg gyerekkorával kapcsolatos hazugsággal bukott le.

Egyszer azt állította, hogy nem ismerte a szüleit, miközben a nyilatkozatával nagyjából egy időben meghívta őket a koncertjére, sőt még szállodai szobát is foglalt nekik. Egy másik alkalommal pedig kifejtette, hogy Új-Mexikóban nőtt fel, és 13 és 19 éves kora között egy vándor karneválon énekelt, majd a Times Square-en mutatott be trükköket, hogy meg tudjon élni. Ezek az állítások sem bizonyultak igaznak.

Később arról is nyilatkozott, hogy zűrös gyerekkora volt és megpróbálta felvenni egy nyugati, munkásosztálybeli gyermek imidzsét, a valóságban viszont Minnesota északi részén, a kanadai határhoz közel nőtt fel egy középosztálybeli családban.

Lana Del Rey

A népszerű énekesnő dalaiban egy olyan képet fest magáról, mintha egy alacsony jövedelmű családból származna és egy lakókocsiparkban nőtt volna fel. A rajongók azonban kiderítették, hogy az énekesnő édesapja ma már egy milliárdos üzletember.

Lana Del Rey a vádakra reagálva elmondta, hogy édesapja csak azután lett vagyonos, hogy ő felnőtt volna és gyerekkorába „egyáltalán nem volt még pénze”.

Ennek azonban ellentmond az, hogy az énekesnő egy elit, bentlakásos iskolába járt. Az énekesnőnek természetesen erre is volt magyarázata. Azt állítja, hogy csak azért juthatott be a neves intézménybe, mert nagybátyja ott dolgozott és anyagi támogatást is kaptak.

Amennyiben még el is hisszük az énekesnő magyarázatát, ez akkor sem szépíti azt a tényt, hogy állításaival ellentétben nem egy lakókocsiparkban, hanem egy kis hegyi városban élt New York államban. Első lakókocsiját már felnőtt korában vásárolta meg, az első lemezszerződéséből származó pénzéből.

Ed Sheeran

A brit világsztár többször hangoztatta már, hogy amikor szülővárosából, Halifaxból Londonba, majd Los Angelesbe költözött, akkor nem volt hol laknia, így „kanapészörfözött”, sőt azt is állította, hogy Londonban még a Buckingham-palota előtt egy fűtéscsatornával ellátott boltívben aludt és akkor született meg a Homeless, azaz a „Hajléktalan” című száma. Első koncertjei után pedig vonatokon aludt.

„Egy hetet töltöttem azzal, hogy a Circle Line [körvonalas, végállomás nélküli - a szerk.] vonatokon pótoltam az alvást. Elmentem és játszottam egy koncertet, vártam hajnali 5-ig, amikor kinyitott a metró, aludtam a Circle Line-on 12-ig, majd aztán megismételtem.

Nem volt olyan rossz, mintha a hideg utcán aludtam volna

– fogalmazott a világsztár.

Azonban nem sokkal nyilatkozatai után kiderült, hogy egy kifejezetten jómódú családból származik. Ed Sheeran a kritikákra reagálva elmondta, hogy  a címlapok, amelyek szerint „hajléktalannak” nevezte magát, kiragadták az idézeteit a szövegkörnyezetből és csak annyiról van szó, hogy „néhány éjszakára ágy nélkül maradt”.

Lady Gaga

Az énekesnő gyakran állítja be magát úgy, mintha szerény körülmények között nőtt volna fel, egyszer egy interjúban még kifakadt amiatt is, hogy mennyivel rosszabb minőségű táskái voltak, mint osztálytársainak, mivel minden pénzük az ő oktatására és a lakhatásukra ment el.

„Annyira izgatott voltam, mert a Sacred Heartban minden lánynak mindig csicsás táskája volt, nekem pedig mindig csak egy márktlanom volt.

Anyukám és apukám nem vett nekem 600 dolláros táskát

– fogalmazta meg sérelmeit az énekesnő,

Lady Gaga a valóságban a a hírhedten gazdag Upper West Side-on nőtt fel, New Yorkban és egy elképesztően drága magániskolába a Sacred Heartba járt, ezért lehetséges, hogy az osztálytársai 600 dolláros, azaz több mint 220 ezer forintos táskákkal jártak, ami még napjainkban is drágának számítana, nemhogy akkor. Az egyértelmű, hogy családjának nem volt annyi pénze, mint a New York-i elit többi tagjának, de a szegénység valószínűleg nem ott kezdődik, hogy nem engedhetnek meg maguknak méregdrága táskákat.

Az énekesnő édesapja nagyon sikeres volt, ugyanis ő találta fel a GuestWi-Fi-t, édesanyja pedig az amerikai multinacionális vállalat, a Verzion alelnöke volt. Lady Gaga első lakásának bérleti díjának egy részét is fizette édesapja, sőt, felajánlották, hogy fizetik a lakbért a New York-i egyetemen, ha nem jönne be zenei karrierje az énekesnőnek.

(Borítókép: Victoria Beckham. Fotó: GettyImages)