Szerdai hírösszefoglalónkban még: Palya Bea házassági szerződést kötött új párjával, Ördög Nóra elárulta, hogy mit szólna ahhoz, ha gyermekei is ismertek lennének.

Pataky Attila

Az EDDA frontembere és felesége, Nyikovics Orsolya idén ünneplik 15. házassági évfordulójukat, aminek alkalmából elmesélték, megismerkedésük történetét és kapcsolatuk mélypontjait is.

Pataky Attila a koncerteknek köszönhetően ismerte meg feleségét, de sokáig még nem jöttek össze.

Már előtte is tudtunk egymásról, mert Orsi és a barátnői jártak a koncertjeinkre, de volt egy pont, amikor egymásra találtunk

– fejtette ki a zenész, aki úgy látja, kellettek azok az évek, amikor még csak ismerték egymást, de nem volt közöttük semmi, mert így megélhették azokat a dolgokat „amiket meg kellett élniük”.

„2009-ben történt egy alsóörsi motorosfesztiválon, ahol Attiláék abban az évben kivételesen nem zenéltek. És igen, kellettek nekünk azok az évek, amikor csak tudtunk egymásról” – egészítette ki Pataky válaszát Nyikovics Orsolya.

A kapcsolatuk elején a feleség saját bevallása szerint nehezen adta magát, öt évig jártak és Nyikovics Orsolya több mint három évig ingázott a zenész otthona és Veszprém között.

„Orsi tervei között nem szerepelt a házasság. Én itt éltem Budapest mellett, ő Veszprémben, és főként hétvégente találkoztunk, de már hétfőnként is nagyon hiányzott, így elkezdtünk olyan programokat szervezni, hogy már csütörtökön vagy szerdán találkozhassunk. Végül már a hét több napján léteztünk együtt, mint külön, és onnan megkezdődött a közös élet.

De én sem terveztem esküvőt, hiszen már volt kettő az életemben.

Aztán láttam az újságokat, hogy az ismeretségi körünkből ez is házasodik, az is házasodik, és feltettem magamnak a kérdést, hogy én miért ne vehetném el Orsit” – mesélte el Pataky Attila a hot! magazinnak, azonban az 2014. októberében megtartott esküvő nem ment zökkenőmentesen.

„A legelső kihívás akkor ért bennünket, amikor Attila édesanyja 2014 júliusának elején elhunyt.

Akkor az is megfordult a fejünkben, hogy lefújjuk vagy elhalasztjuk az esküvőt.

De Attila úgy érezte, az édesanyja akkor lenne a legboldogabb, ha mégis megtartanánk. Az asztalon ott volt velünk az édesanyja fényképe és egy pohár bor, amivel közösen koccintottunk, az áldását kérve” – mesélte el Nyikovics Orsolya.

„Ez volt az első közös próbatétel. Aztán 2015-ben kiderült, hogy Pataky Attilának rákos megbetegedése van. Az megint egy nagy kihívás volt” – tette hozzá.

„Előtte is akadtak egészségi problémák Attila részéről, amik kihívás elé állították a kapcsolatunkat. gy gondolom, hogy nem mindig azonnal kapod meg a betegséget, hanem évek múlva alakul ki a ki nem mondott dolgoktól. Attila nagyon érzelmes és vehemens, de van egy olyan oldala, hogy nem beszél ki magából bizonyos dolgokat, őrlődik rajtuk. Ezek felhalmozódtak, és akkor jöttek elő, amikor megkaptuk egymást. Ez annak is nehéz, aki megéli és annak is, aki közvetlenül mellette van, és én álltam Attilához a legközelebb. De szerintem egész jól „viseltük” mind a ketten” – fogalmazott Nyikovics Orsolya.

Palya Bea

Palya Bea az elmúlt időszakban még nagyobb figyelmet fordított arra, hogy mélyérzésű dalokat alkosson, ugyanis szeretne segíteni ezekkel gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a nehéz hétköznapokban, mert szerinte a zene szeretete mindenkit fel tud villanyozni.

A népdalénekesnő a kurzusain azt tanítja, hogy mennyi mindent el tud érni az ember, ha hisz magában és szereti önmagát. Igaz, egykor az utóbbi neki is nehézséget okozott. A Tükör című dalában van egy olyan részlet, hogy „szép vagy úgy, ahogy vagy”, de ezt a szövegrészt nem érezte éppen akkor magáénak.

A második szülésem után írtam, plusz tizenöt kilóval. A régi, önbántó énem mindig azt nézte, hol van rajtam egy felesleges centi, és akkor elkezdtem beszélni a tükörhöz, a tükör pedig visszabeszélt nekem, mondta, szép vagy, ahogy vagy” – árulta el a Nők Lapjának.

Az énekesnő a mai napig jár terápiára, szupervíziós céllal, viszont már megtanulta szeretni és elfogadni magát.

„Jobbá vált az élet, jóban vagyok a kislányaimmal, a válásom után lett párom, akivel szeretjük egymást, ezek a jó barométerek (...) Azt gondolom, a gyerekeim apukájával arra a rövid időszakra szerződtünk, amíg a két csodálatos lányunk megszületett. Most pedig van egy párom, akinek szintén van két gyereke, ők egy kicsit már nagyobbak. Összemozaikoztunk egy családot két országban, összesen négy gyerekkel és fantasztikusan működik!” – fogalmazott.

A párommal egyébként még az elején kötöttünk egy kapcsolati szerződést.

És ennek nem az a lényege, hogy ki mit vár el a másiktól, hanem, hogy ki mivé akar válni a másik mellett” – tette hozzá.

Ördög Nóra

Ördög Nóra úgy tartja, minél több lábon áll a médiában és az üzleti életben, annál szabadabban élhet, illetve adhat meg mindent a gyermekeinek. A műsorvezető a közösségi oldalain is aktív, így gyermekei már abban nőttek fel, hogy őt egy ország ismeri, így nem furcsa számukra, ha valami plakáton meglátják.

„Ők úgy belenőttek ebbe az egészbe, hogy számukra ez teljesen természetes. Legalábbis én nem látom rajtuk, hogy fennakadnának ilyesmin. Néha visszajelzik, hogy »hú, anyu, most nagyon észrevettek az utcán«, de ez sem zavarja őket. Nem tudom, mikor lesz majd ciki nekik, de egyelőre még bírják” – jelentette ki a Nők Lapjának tévés, aki régen nem tette, de ma már néhány műsorban visszanézi magát a képernyőn és azt sem bánná, ha gyermekei is a média világában képzelnék el a jövőjüket.

„Szerintem nekünk jó életünk van. ­Méghozzá azért, mert miközben valóban a munkám része, hogy intenzíven látszódunk, van egy nagyon stabil, valódi alap: a családunk.

És ha ők a szereplős életmódba komfortosan belehelyezkednek, nem fogom őket tiltani tőle.

Szerintem, ha az ember a helyén kezeli az ismertséget, abban semmi rossz nincsen” – fogalmazott Ördög Nóra.

(Borítókép: Pataky Attila. Fotó:  Kaszás Tamás/Index)