Elcsépelten hangzik, de nem minden igaz, amit a televízióban látunk, vagy a hírekben olvasunk. A cikkünkben felsorolt állítások igazolják, hogy érdemes fenntartásokkal kezelnünk még a híres személyek kijelentéseit is. Szavazzon, hogy ön szerint melyik állítás a legnevetségesebb!

Schobert Norbert szerint kamu a holdra szállás

2023. november 10-én a Frizbi TV-n futó Beköltözve Hajdú Péterhez című műsor vendége Schobert Norbert volt. A fitneszguru a közel kétórás adás elején elmondta, hogy a „kalóriaszámlálást akkora hülyeségnek” tartja, mint a holdra szállást.

Te hiszel a holdra szállásban? (…) Én nem hiszek a holdra szállásban

mondta a műsorban, majd Hajdú Péter hitetlenkedésére reagálva kifejtette azt is, hogy miért nem gondolja azt, hogy 1968-ban ember járt a Holdon.

A fitneszgurunak abban tényleg igaza van, hogy 1968-ban nem járt ember a Holdon, ugyanis 1969-ben lépett a Hold felszínére Neil Armstrong, de nézzük, milyen fő kérdéseket tett még fel Schobert Norbert:

  • Ki vette fel kívülről, ahogy Neil Armstrong kilép az űrhajóból?
  • Miért lobogott az amerikai zászló, ha nincs a Holdnak légköre?
  • Miért nem járt azóta senki a Holdon?

A fitneszguru utolsó kérdését elég könnyű megcáfolni, ugyanis az Apollo-11 küldetése óta tíz ember is járt a Holdon. Nagyjából fél évvel azután, hogy Neil Armstrong és Edwin „Buzz” Aldrin meghódította az égitestet, 1969. novemberében újabb két ember, Charles Conrad és Alan Bean is megtapasztalhatta milyen érzés rálépni a Hold felszínére. Azóta további négy küldetés is sikeres volt.

Valóban jogosnak tűnik a kérdés, hogyha Neil Armstrong volt az első ember a Holdon, akkor ki vette fel a holdra szállást. A válasz pedig az, hogy a holdra szálló egység, az Eagle. A szerkezet oldalába kamerákat építettek, hogy azok fel tudják venni az emberiség történelmének egyik legjelentősebb pillanatát.

A zászló pedig azért lobogott, mert a NASA tisztában volt azzal, hogy milyen körülmények uralkodnak az égitesten és nem akarták azt, hogy az Egyesült Államok zászlaja lógjon, mert szerintük az rosszul nézett volna ki, ezért egy rudat erősítettek a zászlóba, hogy úgy nézzen ki, minta lobogna.

A műsorban Schobert további technikai kérdéseket is felvetett, amelyekre egy űrkutatással foglalkozó magyar YouTube-csatorna is kitért.

Hujber Ferenc szerint Jézus egy színész volt

Hujber Ferenc, aki egy időben az ország legnépszerűbb színésze volt, 2003-ban hagyta el hazánkat, bár néhány alkalommal feltűnt még a magyar nyilvánosságban a botrányaival. A legemlékezetesebb médiaszereplése egy 2017-es nyilatkozatához köthető, amikor kifejtette a Mokka műsorában, hogy véleménye szerint Jézus csupán egy színész volt.

Azt állítom, hogy Jézus színész volt, de nem ő halt meg, hanem egy 10 éves kisfiú. Erről szól az egész

– magyarázta a színész.

A keresztény egyház és a tudósok sok dologban nem értenek egyet Jézus személyét illetően, két dologban azonban igen. Mégpedig abban, hogy Jézus létezett és Pontius Pilatus római helytartó kivégeztette. A legjobb bizonyíték erre a két állításra az, hogy fennmaradt Jézus titulusa, vagyis keresztfelirata, amelyet a római helytartó parancsára helyeztek el a kereszten.

A történtek óta Hujber Ferenc is belátta tévedését és elárulta, mit fogyasztott azelőtt, hogy nyilatkozott volna. Az alábbi cikkben ön is megtudhatja, mi volt az.

Nagy Feró szerint a pálinka gyógyszer

Reggel igyál meg egyet, akkor ebéd előtt még egyet, este meg nyugodtan kettőt is

– jelentette ki Nagy Feró az Adom a napom című műsorban. A zenész hozzátette, hogy szerinte a pálinka egy „nagyon egészséges gyógyszer”, amely „felfrissíti a vérkeringést, meg ilyesmit”. Igaz, a zenész is hangsúlyozta, hogy a „pálesz ivás” nem azt jelenti, hogy minden reggel le kell hajtani egy üveggel, de kitartott a véleménye mellett, hogy „egy kis stampót meg kell inni”, mert fertőtlenítő hatása van az alkoholnak.

A valóságban hiába iszunk meg „egy kis stampót”, az nem fog segíteni se a megfázáson, se a gyomorrontáson, sőt még árthat is.

A kutatások bebizonyították, hogy fertőtlenítésre az alkoholos italokban is megtalálható etanol 70 térfogatszázalékos vizes oldatként a leghatékonyabb. Ez azért van így, mert a  70 százalékosnál töményebb alkohol túl gyorsan elpárolog ahhoz, hogy megfelelő hatást fejtsen ki, az ennél hígabb pedig kevésbé hatékony a kórokozókkal szemben, ugyanis az alkohol úgy fejti ki a hatását, hogy bejut az ártalmas sejtek belsejébe és kicsapja a fehérjéket, ezzel elpusztítva azokat. Mivel a pálinkák többsége általában 40-50 százalékos, így eleve nem a legjobb fertőtlenítő hatással bírnak, de nem is ez a legnagyobb probléma.

Mire például az influenza első tünetei jelentkeznek, addigra a kórokozók már a véráramunkban vannak, így a vérünk alkoholtartalmát kellene 70 százalékosra emelni, hogy elbánjunk a vírusokkal, ami viszont összeegyeztethetetlen az élettel, hiszen már 0,4 százalékos véralkoholszint is lehet életveszélyes. Az alkohol még arra se jó, hogy a betegséget megelőzzük, ugyanis, hogy az kifejtse fertőtlenítő hatását, percekig kéne a nyelőcsövünkben tartanunk az italt, ami lehetetlen.

Nagy Feró és a napfénnyel tisztított ivóvíz

Nagy Feró nemcsak pálinkával vigyáz az egészségére, hanem egy különleges vízzel is. A zenész a Mokka adásában elárulta, hogy napfénnyel tisztított vizet iszik, sőt a „tisztább és egészségesebb víz” elkészítési módszerét is bemutatta. A felvételeken jól látható, hogy az énekes a saját kertjében felállított egy természetgyógyászoktól tanult rendszert, amely

valójában egy vízzel teli befőttesüveg egy állványon.

Elmondása szerint a napfény hatására a folyadék energiadússá válik, ám az sem mindegy, hogyan kerül az üvegbe. Az edénybe egy úgynevezett rózsán keresztül kell a folyadékot bejuttatni, és az óramutató járásával megegyező irányba, mivel a világ energiái úgy működnek. Az énekes 2-3 napig hagyja a napon az edényt, amitől szerinte kevesebb lesz az italában a klór és „energiadússabbá” válik a víz.

Hogy hogyan működnek a világ energiái, arra nehéz választ adni, az viszont biztos, hogy nem segít a víz tisztaságán, ha napokig állni hagyjuk azt. Dr. Benjamin Chapman élelmiszerbiztonsági szakértő elárulta, hogy a csapvíz nem romlik meg, de már néhány óra után sem lesz tökéletes az íze. Susan Richardson kémikus ezt azzal magyarázta, hogy az ember több ízt érez a meleg (akár szobahőmérsékletű) vízben, mint a hidegben. A víz zamatát a párolgás is befolyásolja, aminek folytán nagyobb lesz a koncentrációja azoknak az elemeknek, amelyeket a Beatrice frontembere ki akar szűrni „különleges” módszerével.

Kozso és a balatoni delfinek

Kevesen vannak ma Magyarországon, akik nem hallották Kozso és a balatoni delfinek történetét. Az énekes 2017-ben a Mokka műsorában adott interjút a Balatonon ringó hajójáról, ahol kifejtette, hogy mit szeret a magyar tengerben.

Itt vannak delfinek. Természetes a Balatonban a delfin

– magyarázta nagy beleéléssel a zenész.

Az tény, hogy léteznek édesvízi delfinek, de nem találkozhatunk velük a Balatonban.

Egyszer, amikor hazajöttem, elmentem egy televíziós interjúra. A Balatonon hajóztunk, és én csak poénkodtam, hiszen az a tó a magyarok tengere, ezért mondtam, hogy ott vannak benne a mi delfinjeink

– magyarázta meg kijelentését 2023-ban, a Frizbi TV egyik műsorában Kozso, aki nem tett le teljesen a balatoni delfinek létezéséről.

„Az emberek fel sem fogják, hogy vannak édesvízi delfinek, folyami delfinek. A Balatonban még nincsenek, de majd lesznek. Én megcsinálom, nem is kérdés. Nagyon keményen dolgozunk rajta” – fogalmazott a zenész.

Pataky Attila szerint a magyar sztárok között is vannak földönkívüliek

Pataky Attila már többször is beszámolt arról, hogy találkozott földönkívüliekkel, sőt 2014-ben a Blikknek azt állította, hogy a magyar hírességek között is találkozhatunk velük.

Két évvel ezelőtt találkoztam eggyel, azonnal felismertem. Olyan kisugárzása volt, amiből rögtön éreztem, hogy micsoda. Annyit elárulhatok, hogy nem énekes volt, de közszereplő. Nem akarom felfedni a kilétét

– magyarázta anno a cikkben az énekes.

A tudósok sem vetik el azt a felvetést, hogy létezhetnek más értelmes élőlények is az embereken túl, mivel olyan hatalmas a világűr, hogy nem vagyunk képesek feltárni minden titkát és számtalan bolygón lehetséges, hogy kialakult már az élet valamilyen formája. Az viszont biztos, hogy nem jártak idegenek a Földön, mivel égboltot fényképező és figyelő amatőr és hivatásos csillagászok százezrei kémlelik folyamatosan az eget távcsövekkel és radarokkal, amelyek egyértelmű bizonyítékot szolgáltattak volna, ha egy UFO (ismeretlen repülő tárgy) belépett volna a Föld légkörébe.

A legtöbb „bizonyíték”, amelyek az űrlények vagy űrhajók létezését próbálják alátámasztani, nevetségesen rossz felbontásúak, miközben több milliárd embernek van nagyon jó felbontású kép és videó készítésére alkalmas telefonja a zsebében. Amíg nem szolgáltat senki egyértelmű bizonyítékot arról, hogy élnek a Földön űrlények, addig el kell hinnünk a tudósoknak, hogy idegenek még nem jártak a bolygónkon, ebből kifolyólag a magyar sztárok között sem találkozhatunk velük.

Ön szerint melyik a legnevetségesebb állítás?

(Borítókép: Schobert Norbert. Fotó: Gorondy-Novák Edit/Index)