Hétfői Hírösszefoglalónkban még: Járai Máté gyerekkori felidézte gyerekkori emlékeit, Berki Krisztián édesanyja megrendítő vallomást tett.

Törőcsik Franciska

A népszerű színésznő már nem egyszer bizonyította, hogy képes megállni a helyét a színpadon és a mozivásznon is, sőt, sorozatokban is kipróbálta már magát.

Ezekben az alkotásokban Törőcsik Franciska rendre a szendébb, kedvesebb karaktereket alakította, de saját bevallása szerint a valódi énje, nem teljesen passzol a szerepeihez.

A színésznő most a Hogyan tudnék élni nélküled? című filmben kapott főszerepet és állítása szerint könnyen tud azonosulni a Demjén-filmben alakított karakterével.

„Esztert játszom a filmben, aki egy klasszikus értelemben vett jó kislány. Zongoraművésznek készül, franciául tanul, énekel, táncol. Nálam eléggé hullámzó, hogy az életem melyik szakaszában voltam ilyen. A gimnáziumban például az első két évben borzasztó tanuló voltam, majd, amikor már számított, akkor összeszedtem magam, és kitűnő lettem. Kicsit aljasan cselekedtem, mert mindig akkor tanultam, amikor kellett.

Alapvetően van egy rossz és egy jó kislány énem is.

Szeretek megküzdeni a dolgokért, alkotni valamit, úgyhogy sok szempontból tudok azonosulni ezzel a szereppel" – ecsetelte a hot! magazinnak a két idősíkban – a napjainkban és a kilencvenes években – játszódó film főszereplőjéről.

„Korábban egyáltalán nem voltam rajongója a retrókorszaknak, de most a film hatására nagyon megszerettem. Például az építészetben csak a negyvenes évek előtti épületeket szerettem, de most kezdem észrevenni az akkori kornak a báját, úgyhogy az utóbbi időben igazi retrólázban égek! Nekem a Balaton is ad egy kis múltidézést. Kiskoromban rengeteg időt töltöttem a magyar tengernél, nagyon sok emlék köt ide, és amikor újra meglátogatom a Balatont, elhaladok egy hely mellett, egyre több emlék jön fel. Most pedig még egy csodás forgatás élményével is gazdagodtam” – tette hozzá.

Járai Máté

Járai Máté már korábban mesélt arról, hogy mennyire megviselte, hogy a gyermekkora korántsem volt felhőtlen, mivel a színművész édesanyja és az édesapja is gyakran ivott. A szülők problémái miatt saját mindennapos problémáiról is ritkán tudott velük beszélni Járai Máté, így egyfajta görcsösség alakult ki benne, de nem adta fel az álmait és mára már az egyik legismertebb hazai színész lett.

A színész nemrég a Város Kedvence kitüntetést is bezsebelte a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színháznak köszönhetően és egy videóüzenetben hálálkodott a díjért.

„Az, hogy engem szeretnek, az éltető erő. Meg lehet nézni, hogy ki megy színésznek, általában ott lelkileg van egyfajta hiánypótlás. Persze most leginkább magamról beszélek, de a kollégáimat is ismerve, van valami kis szeretethiány, valami megmutatási vágy” – fejtette ki Járai Máté.

Nekem teljesen egyértelműen maradt egy kis hiány abból, hogy nem mindig figyeltek rám a szüleim úgy, ahogy…

Gyerekkorom óta mindig színházasat játszottam, és ez nem változott egyébként, csak az, hogy most már profi körülmények között csinálom ezt. Most már nem kell nekem kihoznom a pokrócot a szobából, és feltekerni az almafára, hanem megteszik ezt mások, mondjuk, a díszítők” – idézi a színészt a Story magazin.

Berki Krisztián

Július elsején ünnepelné 44. születésnapját Berki Krisztián, aki 2022-ben vesztette életét. A megosztó híresség halála óta édesanyja, Majer Júlia számára július elseje szomorú nap lett.

„Hiába telt el két év, hiába mondták sokan, hogy az idő majd segít, egyáltalán nem vagyok jól. Nagyon hiányzik a fiam, és ez a fájdalom soha nem múlik el.

Sokszor a mai napig azt hiszem, hogy mindjárt becsönget hozzám, hogy nem is halt meg...

Persze, az eszem tudja, mi az igazság, de a szívemben a mai napig hazavárom” – vallotta be a Blikknek Majer Júlia, aki rengeteg szép emléket őriz fiáról.

„Az egyik legszebb emlékem a jószívűségéhez köthető. Amikor kisiskolás volt, napközibe járt, az iskolai menzán ebédelt, és minden egyes alkalommal hazahozta nekem a desszertet! Kérdeztem tőle, kisfiam, miért nem etted meg, hiszen a tiéd? Ő pedig csak azt mondta, »azt akartam, hogy a tiéd legyen, anya «. Ahogy ezek az emlékek eszembe jutnak, mindig sírok...” – mesélte az édesanya.

Majer Júlia számára most szinte minden örömöt a két unokája, a tíz és féléves Natasa Zselyke és a két és féléves Emma Katerina jelenti. Igaz, a lányk más-más városban élnek, de így is tartják a kapcsolatot a nagymamával.

„Itt a nyári szünet, remélem, gyakran láthatom majd őket. Nem panaszkodom, ha felhívom az édesanyjukat, akkor mindig elhozzák őket hozzám. Bennük még látom a fiamat, ők sok örömet adnak nekem. Rendszeresen járok Budapestre a fiam sírjához, fontos, hogy fizikailag is a közelében legyek...

Most, a születésnapja alkalmából is elmegyek majd. Krisztián hiánya viszont nagyon fáj, abban próbálok hinni, hogy lélekben mindig velem van

– fogalmazott Majer Júlia.

(Borítókép: Törőcsik Franciska. Fotó: Dívány)