A Szorok szorokov szélsőjobboldali vallási mozgalom úgy véli, hogy Kanye West a Ty Dolla Signnal közös, Vultures című számában nyilvánosan megalázta az orosz nőket és kiállt „az ukrán agresszor” mellett.

Ye, vagyis Kanye West június végén meglepetésre Moszkvából jelentkezett be, ahová azért utazott, hogy megünnepelje a nemzetközileg elismert divattervező, Gosa Rubcsinszkij negyvenedik születésnapját.

Az orosz állami média egyből úgy állította be a rappert, mint Putyint támogató nyugati sztárt, amiben lehet is igazság, hiszen Kanye West három évvel ezelőtt „fiatal Putyinként” hivatkozott magára egy podcastben, igaz az még az orosz-ukrán háború kirobbanása előtt volt. A rapper érkezése azonban nem aratott osztatlan sikert Oroszországban.

Kanye West látogatása felbőszítette a Szorok szorokov ortodox szélsőjobboldali mozgalmat, amelynek célja a templomok és vallási rendezvények védelme – írja a Politico beszámolója alapján a Refresher.

A mozgalom aktivistái július másodikán levelet küldtek az orosz belügyminisztériumnak és az Oroszország Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB), amelyben azt állították, hogy Kanye West a Ty Dolla Signnal közös, Vultures című számának szövege megalázó az orosz nőkre nézve.

Egy énekes, aki műveiben nyilvánosan megalázza az orosz nőket és támogatja az ukrán agresszort...

– olvasható a levélben, amelyben arra kérik a hatóságokat, hogy kábítószerek és szélsőséges eszmék propagálása szempontjából vizsgálják meg a dalszövegeket.

Az aktivisták felszólították a hatóságokat, hogy tiltsák meg véglegesen a rappernek, hogy belépjen az országba és mondassák le vele az egyelőre még meg sem erősített, csak pletykákban szereplő koncertjét.

A Szorokov erre a dal ezen részletére hívta fel a hatóságok figyelmét:

She want me to put some of this coke in her b*tt, ugh. She Russian, I beat up the p*ssy for Ukraine.

Magyarul:

Azt akarja, hogy dugjak egy kis kokaint a s*ggébe, fúj. Ez a nő orosz, Ukrajnáért b*szom szét a p*nciját.

(Refresher)

(Borítókép: Kanye West/Ye. Fotó: GettyImages)