Úgy néz ki pont kerül a Rust forgatásán történt, 2021-es halálos tragédia ügyének végére.

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

Néhány napja még arról szóltak a hírek, hogy az ügyészség szerint akár 18 hónap börtönt is kaphat a színész, azonban az Új-Mexikó állambeli Santa Fe-ben tartott büntetőtárgyalás negyedik napján a bíró közölte, hogy ejti a vádakat és megszünteti az eljárást, mert az ügyészség az üggyel összefüggő éles lőszerekről szóló információt nem juttatta el az ügyvédekhez, azt visszatartotta. A bíró ráadásul az ügyész és a ügyvéd érveinek maghallgatását követően elfogultságot jelentett be az ügyben, és megszüntette a vádeljárást a színésszel szemben.

Az elfogultság megállapítása azt jelenti, hogy az ügyben nem emelhető újra vád Alec Baldwin ellen.

A döntés hallatán Alec Baldwin elsírta magát a tárgyalóteremben, amiről videó is készült.

A színész lánya, Ireland Baldwin – aki sokáig nagyon rossz viszont ápolt édesapjával – sem hagyta reakció nélkül az esetet.

A modell közösségi oldalán posztolt egy régi képet magáról és édesapjáról, a fotóhoz pedig mindössze egy szív hangulatjelet fűzött.

(Borítókép: Alec Baldwin. Fotó: GettyImages)