A népszerű rapper a Beach, Please! felsztiválon lépett fel szombaton, azonban a műsor után meggyűlt a baja a hatóságokkal.

Wiz Khalifa a romániai Beach, Please! felsztiválon lépett fel szombat este, azonban a műsor után meggyűlt a baja a helyi hatóságokkal annyira, hogy őrizetbe is vették a sztárt.

Az amerikai Rapper bűne az volt, hogy a koncert közben, a színpadon rágyújtott egy marihuánás cigarettára, ami nem csoda, hiszen Wiz Khalifának saját fűmárkája van Khalifa Khust néven. Ez viszont nem érdekelte a rendőröket, hiszen a kábítószer azonban tiltott Romániában.

A letartóztatás híre először a TikTokon kezdett el terjedni, ahová számos, az incidensről készült felvétel felkerült, azonban egyikből sem derült ki pontosan, hogy álhírről vagy a valóságról van-e szó.

Transtelex azonban beszámolt a rendőrség hivatalos közleményéről, miszerint büntetőeljárást indítottak egy amerikai állampolgárságú férfi ellen, aki a zenei fesztivál szinpadán kannabiszt fogyasztott. A rendőrség közölte, hogy veszélyes kábítószer illegális birtoklása miatt nyomoznak az ügyben, továbbá azt is, hogy a rappernél még további 18 gramm füvet találtak az előállításakor a fesztiválon.

Romániában a saját fogyasztásra szánt kábítószerek birtoklása bűncselekménynek minősül, a kannabisz pedig veszélyes drognak számít, és birtoklása 3 hónaptól 2 évig terjedő börtönnel vagy bírsággal büntetendő.

(Transtelex)

(Borítókép: Wiz Khalifa. Foró: GettyImages)