Bármennyire kellemetlen is legyen, az impotencia valós probléma, amely lehet szervi, életmódbeli, illetve pszichés eredetű. Utóbbi esetben terápia segítségével orvosolható a gond, míg előbbi kettő kapcsán gyógyszeres kezelés és életmódbeli változtatások nyújthatnak megoldást. Természetesen a kor is közrejátszik a merevedési zavarok kialakulásában, feltehetőleg így van ezzel azoknak a potenciazavarral küzdő férfi hírességeknek a többsége, akiket sorra vettünk a cikkünkben.

Tom Jones

Tom Jones legendás walesi énekes több interjút is adott korábban a merevedési problémái kapcsán. Legutóbb Marc Maron humorista WTF (What The Fuck – Mi a f*sz) című podcastjében nyilatkozott a témában.

„Egyelőre minden rendben, Viagra mindig van. Egy kis segítség itt-ott, és már működik is. Ebben semmi szégyellnivaló nincs 80 évesen. Azt kell tenned, ami szükséges” – mondta a jelenleg 84 esztendős zenész.

Steve Harvey

A humoristaként és műsorvezetőként ismert Steve Harvey a saját beszélgetős műsorában vallott a potenciazavarral való küzdelméről. A társalgás során kiemelte a partnerrel történő kommunikáció fontosságát, valamint az orvosi segítség szükségességét. Harvey őszintesége sokakat megmozgatott, és feloldotta a tabukat a szexuális egészséggel kapcsolatos beszélgetések kapcsán.

Bill Maher

A szintén humoristaként, illetve politikai kommentátorként tevékenykedő Bill Maher szintén nyíltan beszélt a problémájáról. A személyes tapasztalatainak a felfedése és az arról való diskurzus segített a férfiassággal és férfierővel kapcsolatos sztereotípiák oldásában.

Maher továbbra is támogatja a szexuális egészségről szóló nyílt beszélgetéseket, és arra ösztönzi a férfiakat, hogy helyezzék előtérbe a jólétüket.

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson sem volt szégyellős. A személyes tapasztalatai nyomán nyíltan felszólalt amellett, hogy a férfiak merjenek professzionális segítséget kérni és ne szenvedjenek csendben a problémától. A szavai fontos emlékeztetőül szolgálnak arra vonatkozóan, hogy az impotencia egy egészségügyi probléma, nem pedig a férfiasság – vagy épp a hiányának – tükörképe.

(Central Shockwave Therapy Clinic)

(Borítókép: Samuel L. Jackson. Fotó: Getty Images)