Hiába adott Pozsony régi repterén frenetikus koncertet az AC/DC, a felháborodott rajongók utána órákon át várták, hogy kijuthassanak a helyszínről.

AC/DC

Százezer dühös ember várt órákon át az autójában arra, hogy végre hazamehessen a pozsonyi AC/DC koncert után. Akadtak olyanok is, akiknek a járművükben kellett tölteniük az éjszakát, mindezt egy komoly szervezési hiba miatt.

Bár a legendás ausztrál rockzenekar hozta a formáját, és fergeteges koncertet adott Pozsony régi repterén, a több mint százezer fős közönség előtt, az élményt beárnyékolta a botrányos szervezés. Az esemény másnapján rengetegen panaszkodtak közösségi felületeken, és a koncertet rendező cég oldalát is ellepték a felháborodott kommentelők. 

A hazafelé tartó tömeg órákon át mozdulni sem tudott, mivel először csak a gyalogosokat engedték ki a kijáratokon, az autók csak két órával a koncert után kaptak zöld utat, ekkorra viszont már óriási dugó alakult ki. 

Lobenwein Norbert koncertszervező szerint általános igazság, hogy sokkal könnyebben bejutunk egy fesztiválra, mint amilyen könnyen kijutunk onnan. Ennek az az oka, hogy a megérkezésnél eloszlik az embertömeg, kifelé viszont mindenki egyszerre indul meg a kijárat felé, ez pedig torlódásokhoz és megadugókhoz vezet, ahogy az Pozsonyban is történt.

Herceg Csaba

Tovább forog a Szerencsekerék a TV2 képernyőjén, a legutóbbi adásban pedig a Kőgazdag Fiatalok sztárja, Herceg Csaba tehette próbára szerencséjét. Még el sem kezdődött a műsor, Kasza Tibi máris egy fontos kérdést szegezett neki. Hallotta ugyanis, hogy a Rich Kids Hungary fenegyereke nincs oda annyira az autósokért, ugyanis miattuk mindig a dugóban kell ülnie.

Csaba kijelentette, hogy szerinte csak két opció van. Vagy a tízszeresére kellene emelni a benzin árát, és akkor csökken az autók száma az utakon, ha viszont ez nem kivitelezhető, akkor egy helikopter vásárlására szánná el magát. Hogy ezt valóban így gondolja-e, vagy csak a kamerák előtt akart nagyot mondani, azt mindenki döntse el saját maga.

 Életveszélyes potencianövelő szerek

Már 20 évvel ezelőtt is nagy volt a kereslet a különféle vágyfokozó készítményekre, a tendencia pedig egyre csak nő, manapság rengeteg illegális potencianövelő vásárolható. A TV2 stábja mikrofon nélkül, rejtett kamerával indult el egy fővárosi piacra, hogy ismeretlen eredetű potencianövelő szerek után kérdezősködjenek, és nem is kellett sokáig várniuk, hogy ráleljenek ezekre a szerekre.

 Aki nem szeret piacra járni, az a telefonján, laptopján keresztül is könnyen rendelhet magának illegális vágyfokozókat, amelyek nagy része teljesen ismeretlen eredetű, vagy épp szigorú orvosi felügyelethez köthető a szedésük, ezért a vásárlók nagy kockázatot vállalnak a használatukkal, és akár az életükkel is fizethetnek a gyönyör oltárán.

Dr. Tóth Tamás, szakorvos szerint a súlyos, életveszélyes mellékhatásokon túl a szerek alkalmazásának egyéb következménye is lehet, egy megbízhatatlan forrásból származó készítmény órákon át tartó, állandó merevedést is okozhat, amely a legtöbb esetben végül kórházi ellátást igényel.

Az illegális vágyfokozókban óriási üzlet rejlik, sokkal nagyobb hasznot hoznak, mint például a tudatmódosító szerek. A hatóságok leginkább a postaforgalmat tudják szűrni, de a közterületek ellenőrzésével és célzott próbavásárlásokon keresztül is igyekeznek visszaszorítani a tiltott készítmények terjedését. Ha az eladott készítmények gyártása és forgalmazása törvénybe ütközik, vagy veszélybe sodorja a felhasználó életét, akkor a forgalmazó vagy terjesztő hosszú évekre is rács mögé kerülhet.

(Borítókép: AC/DC koncert. Fotó: Getty Images)