Luana Alonso paraguayi úszónő, aki korábban az olimpia egyik legszebb sportolónőjének számított, helytelen viselkedése miatt kényszerült elhagyni az olimpiai falut, még a játékok vége előtt.

Luana Alonso úszónő karrierje hirtelen fordulatot vett a 2024-es párizsi olimpián. A paraguayi szépséget, akit korábban az olimpia egyik legdögösebb résztvevőjeként emlegettek, helytelen viselkedése miatt hazaküldtél az olimpiai faluból.

Mint az a DailyMail beszámolójából kiderült, Alonso nem a kijelölt területen töltötte az éjszakát, ezzel pedig szabályt szegett, így hazaküldték.

Luana Alonso jelenléte nem teremtett megfelelő légkört a csapaton belül

– nyilatkozta az eset kapcsán a paraguayi csapat vezetője, Larissa Schaerer.

A 27 éves úszónő, aki a kaliforniai Apple Valley-ben született és jelenleg az Egyesült Államokban politikatudományokat tanul, az Instagram-oldalán megerősítette, hogy eleget tett a kérésnek és hazatért. Korábban azt is bejelentette, hogy a versenyzést feladva inkább az akadémiai pályára és egy lehetséges jövőbeli sportdiplomáciai karrierre szeretne koncentrálni, hogy támogassa a sportágát a hazájában.

Luana Alonso néhány évvel ezelőtt még az olimpiai medencében vívta ki magának a helyét, most pedig úgy tűnik, egy új fejezet kezdődik az életében. Bár a párizsi játékok nem úgy alakultak, ahogy tervezte, a fiatal nő már a jövő felé tekint.

Emberek, a döntésemet már nagyon régen meghoztam! Nem a játékok miatt!

– fogalmazott a közösségi médiában, hozzátéve, hogy „őszintén bocsánatot kér Paraguaytól, de megtette, amit tudott”.

(Borítókép: Luana Alonso. Fotó: Getty Images)