Hétfői hírösszefoglalónkban még: így tündököl egyenruhában az olimpiai bajnokunk, a Barátok közt sztárja kilenc hónappal a szülése után ragyogó formában van, Demjén Ferenc nyugalomra vágyik.
  • Gulyás Michelle nagyot alkotott a párizsi olimpián, ahol a női öttusázók között megszerezte az aranyérmet. Nem volt könnyű dolga, hiszen keményen kellett küzdenie minden egyes pontért, de végül sikerült neki, és ezzel olimpiai bajnok lett. 

A Magyar Rendőrség is büszkén gratulált neki, hiszen Michelle a rendőrségnél dolgozik rendőr hadnagyként. A gratulációt a Facebookon osztották meg, ahol egy képet is feltöltöttek róla egyenruhában, ami még jobban kiemeli, mennyire büszkék rá.

A verseny során Gulyás Michelle először csütörtökön vívott, ahol 24 győzelemmel és 11 vereséggel második lett. Szombaton bejutott a döntőbe, ahol vasárnap a versailles-i kastély parkjában hibátlanul lovagolt. Az úszásban a negyedik legjobb idővel zárt, majd a lövészet és futás során az élre állva nyerte meg az aranyérmet.

Olimpiai bajnokunk ezzel a győzelemmel nem csak magának szerzett hírnevet, hanem a magyar öttusasport tizedik olimpiai aranyát is elhozta, és így a magyar csapat 19. érmét szerezte meg Párizsban.

  • Demjén Ferenc, aki évtizedek óta meghatározó alakja a magyar zenei életnek, mostanra egyre inkább távolodik el a nyilvánosságtól. A koncerteken még mindig élvezi a közönség szeretetét, de a mindennapokban már a csendesebb, civil életre vágyik. Átlagosan hetente csak egy fellépést vállal, ami lehetővé teszi számára, hogy több időt tölthessen a családjával.

A Blikk is ott volt a legutóbbi, sümegi koncertjén, ahol közel két órán át tartó előadást nyújtott. Emellett Demjén Ferenc szerepet kapott a Hogyan tudnék élni nélküled című film előkészületeiben is, amely az ő örökzöld slágereire épül. A film szereplői, köztük Törőcsik Franciska és Kirády Marcell, meglepetésszerűen felbukkantak a backstage-ben, és meghívták őt, hogy lépjen fel velük az Aréna-koncertjükön.

Demjén Ferenc így nyilatkozott a meglepetésről: 

Nagyszerű meglepetés, hogy mind itt vannak. Tehetséges fiatalok, akiket a december 30-i Aréna-koncertemre is meghívtam egy dalra fellépőként.

Ki ne örülne annak, hogy olyasmire használják a szerzeményeit, ami maradandó. Nagyon jó érzés, hogy így egy olyan generációt is megfogok, akik még nem is éltek, amikor ezek a slágerek születtek.”

Demjén Ferenc elmondása szerint többen használják fel engedély nélkül a szerzeményeit, ami gyakran bosszúságot okoz neki. 

Vannak, akik próbálkoznak vele, sajnos, közülük többen mindenféle engedély vagy megbeszélés nélkül csinálják. Ilyenkor csodák születnek…

Dühöngök nyilvánvalóan, hiszen a szellemi termékemet használják fel, és sokszor valami rettenet jön elő. Ha viszont valaki megkeres minket, megbeszéljük, és valóban minőségit csinál belőle és van miértje, arra az áldásomat adom, sőt, megtisztelő” - hangsúlyozta az énekes.

Ami a jövőjét illeti, Demjén Ferenc nem tervezi, hogy visszavonuljon. Úgy véli, amíg egészséges és a közönség kíváncsi rá, addig folytatja a zenélést.

Felesége, Rebecca mindig vele van a turnékon, ő gondoskodik arról, hogy minden szükséges holmi a helyén legyen, és Demjén Ferencnek csak a zenére kelljen koncentrálnia.

  • Szabó Erika számára a múlt év őszén érkezett el élete egyik legnagyobb ajándéka, amikor megszületett kisfia, Nolen. A 39 éves színésznő és párja hosszú várakozás után végre szülőkké váltak, ami óriási örömöt hozott az életükbe. A szülést követően Szabó Erika komolyan odafigyelt alakjára, és a kitartó munka gyorsan meghozta az eredményét.

Jelenleg a család Törökországban, Antalyában tölti a nyaralását, ahol színésznő nemcsak pihen, hanem időt szán a közösségi média frissítésére is.

Nemrégiben posztolt képeken bikiniben mutatta meg, hogy milyen fantasztikus formában van. Ezek a fotókat látva a rajongók reagáltak rá, hogy milyen gyorsan sikerült visszanyernie alakját.

A Thália Színház színpadát ideiglenesen elhagyó Szabó Erika mostanra bejelentette, hogy tervei szerint szeptemberben visszatér a színpadra. Addig is, minden percet kihasznál, hogy minőségi időt töltsön kisfiával és élvezze a családi életet. Az édesanya alakja és a nyaraláson készült fotók bizonyítják, hogy Szabó Erika nem csak mint anya, hanem mint nő is a legjobb formáját hozza. A képeket az Instagramján keresztül bárki megtekintheti – amit a Femina is észrevett. 

  • Földi-Kovács Andrea éveken át volt a HírTV egyik meghatározó arca, de három évvel ezelőtt úgy döntött, hogy új irányt vesz az életében. A televíziózástól való távozását követően sokan találgatták, mi lehet vele. Most kiderült, hogy az egykori műsorvezető a vallás felé fordult, és ezt a területet kezdte el mélyebben kutatni és gyakorolni.

A változást egy lélekgyakorlat indította el benne, ami után teljesen új szemléletmóddal tért haza. 

Amikor a lélekgyakorlat után először hazamentem a férjemhez, az járt a fejemben, mit mondok majd mondani a férjemnek.

Végig azért imádkoztam, hogy az Úr segítsen meg, és ne okozzon drámai változást, törést sérülést a kapcsolatunkban” - mesélte A lélek szava című podcastben. Végül úgy döntött, őszintén elmondja férjének, mire készül. 

Földi-Kovács Andrea gyermekkora óta érdeklődött a művészetek iránt, de a médiában találta meg a helyét 2005-ben. A HírTV-nél kezdte pályafutását, majd az MTVA-hoz igazolt, ahonnan három évvel ezelőtt tért vissza a HírTV-hez. Műsorvezetői karrierje alatt számos hírműsor és közéleti magazin vezető arca volt, és oknyomozó riportokat is készített. Később a vallás egyre fontosabb szerepet kapott az életében, ami végül a Credo című közéleti magazinműsor megalkotásához vezetett, ahol a kereszténység szemszögéből tárgyalta a közéleti és kulturális témákat.

Mostanra Földi-Kovács Andrea és férje, Földi László az országot járják, és az Axioma nevű YouTube-csatornán keresztül osztják meg vallásos nézeteiket, tovább erősítve Földi-Kovács Andrea elkötelezettségét a hitélet felé. 

(Borítókép: Földi-Kovács Andrea. Fotó:  Koszticsák Szilárd/ MTI)