A kanadai rapper, Drake valamiért nagyon szeretheti az olasz focit, mivel milliárdokat segített összegyűjteni egy bajba került csapatnak, a Veneziának.

Drake kapcsán nem biztos, hogy a foci az első dolog, ami beugrik, főleg nem az európai futball. Mégis, amikor egy olasz csapat bajba került, a rapper hatalmas összeget gyűjtött össze, hogy megmentse azt. 

A kanadai sztárt, aki fogadni is nagy összegben szokott, egy zenész barátja, Matte Babel vette rá, hogy segítsen a jelenleg Serie A-ban szereplő Venezia FC-nek, mivel a csapat hatalmas gondokkal küzd. Finoman fogalmazva nem bántak jól a pénzzel, és csődközeli állapotba kerültek, ami azzal fenyegetett, hogy visszaesnek a negyedosztályba. A tulajdonos, Brad Katsuyama hatalmas szívességet kért Matte Babel-től, aki történetesen Drake csapatának tagja, konkrétan a márkaigazgató.

„Egyszerűen megfogalmazta a problémát – a Veneziának néhány héten belül 3,7 milliárd forintnyi eurót, majd néhány hónapon belül legalább 11,4 milliárdnyi eurót kell összegyűjtenie, különben a klub csődbe megy” – mondta Babel, aki sikeresen meggyőzte a rappert, hogy segítsen, és két hét alatt össze is jött a hiányzó összeg.

Persze amellett, hogy az olasz focirajongók imádatát begyűjtöttem Drake sem járt rosszul azzal, hogy beszállt a csapathoz, mivel Nocta elnevezésű divatcégét is bevonták a csapat új mezeinek elkészítésébe, a kollekció pedig jövő hónapban kerül forgalomba.

(Female First)

(Borítókép: Drake. Fotó: Getty Images)