Elvis Presley családja elleni csalás miatt tartóztattak le egy nőt pénteken a hatóságok.

Egy nő a néhai énekes családi birtokára, Gracelandre akart kényszer-árverést elrendeltetni, azonban még a sikeres eladás előtt lebuktatták. 

Az ügyészség közlése szerint az 53 éves Lisa Jeanine Findley azt állította, hogy Elvis Presley tavaly elhunyt lánya, Lisa Marie Presley az ingatlant ajánlotta fel egy 2018-as hitel fedezeteként, majd a kölcsönt nem fizette vissza. A nő hitelszerződést hamisított, majd egy Memphis-i napilapban még májusban meghirdette az árverésről szóló közleményt, amely alapján a legmagasabb árajánlat győzött volna.

Elvis Presley unokája kért jogorvoslatot

Az árverezési felhívás megjelenését követően Riley Keough, Elvis Presley unokája fordult bírósághoz csalás vádjával. Keough édesanyja halála után örökölte meg a tulajdonjogot, a bíró pedig a jelentkezése után leállította az árverési procedúrát. A perirat szerint Lisa Marie Presley soha nem fordult hitelért a hamisított dokumentumokban szereplő pénzügyi vállalkozáshoz, és az is kiderült, hogy az iraton szereplő közjegyző aláírását valószínűleg szintén meghamisították.

Nem sokkal később elrendelték a csalással gyanúsított nő letartóztatását is. 

Az 5 hektáros Graceland-i birtok Elvis Presley otthona volt egészen haláláig. Annyira szerette ezt a helyet, hogy itt is temették el, így a sírja jelenleg is a birtokon található. 

(Blikk)

(Borítókép: Graceland. Fotó: Raymond Boyd/Getty)