Nem volt zökkenőmentes az Ázsia Expressz ötödik évadának a forgatása.

Szeptember 1-én indul TV2 csatornáján az Ázsia Expressz ötödik évada, ahol az előző szériákhoz hasonlóan a műsorvezetőnő ismét Ördög Nóra lesz. Az nlc az Ázsia Expressz sajtóeseményén kérdezte kérdezte a műsorvezetőt a soron következő évadról.

A rutinos műsorvezető szerint az idei évad minden eddiginél izgalmasabbra sikerült, amiben nagy szerepet játszott maga a természet is, ugyanis olyan jelenségeket tapasztaltak meg a forgatás során, amelyekre mindeddig nem volt példa. 

„A mostani évad forgatásán tapasztalhattuk meg leginkább, hogy a természet mennyire komoly erőt képvisel az életünkben és bármit is csinálhatunk mi emberek, azért a természet az úr. Ezt pedig mi testközelből is megtapasztalhattuk. Megbabonázva néztük például az erdőt, ugyanis gyakorlatilag az egész hegyoldal égett napokon át az egyik környéken, ahol forgattunk” – mondta a műsorvezetőnő, majd folytatta:

„A helyiek ezt teljes természetességgel vették, ugyanis hozzászoktak, hogy a hőség miatt ilyen előfordul. Nekik erre megvannak a saját módszereik, hogy hogyan tartják ezeket az állapotokat kordában, de nekünk Európaiként mindezt döbbenetes volt nézni, hogy micsoda természeti erők tombolnak. Még úgy is éreztük az arcunkon a tűzből fakadó hőséget és a levegőben keringő füstöt, hogy biztonságos távolságban voltunk tőle. Egészen ijesztő érzés volt” – árulta el Ördög Nóra, aki egy másik vérfagyasztó pillanatot is felidézett.

„A másik döbbenetes dolog a földrengés volt. Bár nekem már volt olyan, hogy éreztem itthon is, hogy mozog alattam a föld, mégis ez nekünk magyaroknak egy ritka dolognak számít. De Tajvanon rendesen riasztást is kaptunk a mobilunkra a rengések miatt. (...) Egy magas szállodában lakott a stáb, én a tizenhetedik emeleten voltam, tehát nem is olyan magasan, de már ott is lehetett rendesen érezni, hogy kilengett az épület. A helyiek ezt is természetesen kezelték, mert hozzászoktak ehhez. Nekünk meg nyilván teljesen ijesztő volt és leszaladtunk az éjszaka közepén és tanakodni kezdtünk, hogy mit is kellene csinálnunk. Ezeket érdekes volt megtapasztalni” – tette hozzá a műsorvezetőnő, akiért családja is rendkívül aggódott az eset után.

„Ekkor már pont nem tartózkodott velem a család és az első ösztönös reakcióm az volt, hogy elmondtam nekik, hogy mi történt. Utána jöttem rá, hogy ez a legnagyobb hülyeség, amit csinálhattam, mert ők tízezer kilométerekről már nem tudnak mit csinálni, csak izgulni tudnak értem. A Palkó egyébként ezen a ponton már azt mondta nekem, hogy:

Figyi, gyere haza, most! Nem ér annyit semmi sem, hogy ilyen veszélybe sodord magad!

de aztán elmúlt az éjszaka és végül mindannyian megnyugodtunk, így maradtam”

(Borítókép: Ördög Nóra. Fotó: Németh Kata/Index)