Zimány Linda megelégelte, hogy az internetes fórumon az engedélye nélkül használják fel közösségi médiában megosztott tartalmait, ezért feljelentést tett.

Az internet legnagyobb fórumának megy neki Zimány Linda, aki megelégelte, hogy az engedélye nélkül használják fel közösségi oldalainak tartalmait. A modell és ügyvédnő természetesen jogi tudását is felhasználva érvényt szerezni igazának, írja a Ripost.

Az amerikai Reddit Magyarországon is nagyon népszerű, világszinten pedig már több mint 62 millió aktív felhasználója van. Szinte nincs olyan téma, ami ne kerülne fel az oldalra, így a magyar celebek életét is kivesézik a fórumozók, akik csak felhasználónévvel vannak jelen.

Talán a névtelenségüktől felbátorodva egyáltalán nem veszik figyelembe, amikor egy híresség a posztjánál jelzi, hogy az adott tartalom közlése hozzájáruláshoz kötött, és engedély nélkül posztolják azt a Reddit felületén. Mindebből pedig hatalmas bevételt generálnak, mivel a posztok között fizetett hirdetéseket helyeznek el. Ráadásul a kommentelők gyakran becsületsértésnek is beillő durva támadásokat intéznek a celebek ellen. Zimány korábban már beszélt arról, hogy ennek véget kell vetni, most azonban besokallt, és a sarkára állt.

„Elküldtem egy nemzetközi feljelentést a Reddit ellen, mert ők pénzt keresnek abból, hogy szponzorált tartalmat helyeznek el azok között a posztok között, amikben olyan emberek szerepelnek, akik nem is adtak engedélyt" – nyilatkozta a lapnak a modell. Arról is beszélt, miért a platdformot, és miért nem a felhasználókat jelentette fel.

„Az Európai Unióban, így itthon is az adott portál felelős azért, ami megjelenik a felületein. Tehát nekik kellene ezeket moderálni, leszedni. Ez vonatkozik a képmásokra, de a sokszor becsületsértő, fenyegető kommentekre is. Ezek a posztok általában nagy forgalmat generálnak, hiszen sokan hozzá akarnak szólni – jó, vagy rossz szándékkal – ezekhez, és az mind-mind reklámbevétel. A képekhez természetesen engedélyt nem kérnek, és nem tudok olyanról, hogy itthon bárki is kapott volna honoráriumot az amerikai cégtől  – magyarázta Zimány.

(Borítókép: Zimány Linda. Fotó: Tövissi Bence)