Justin Timberlake beismerő vallomást tett, a bíró pedig helyben hagyta a vádalkuban meghatározott büntetést.

Justin Timberlake elismerte a bíróságon, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt autóba ült, és ittasan vezetett június 18-án, mielőtt a rendőrök megállították a New York állambeli Sag Harborban. 

Ez azért kissé meglepő fordulat, mert a sztár ügyvédje nemrég még azt állította, védence józan volt, amikor letartóztatták. Mondta ezt annak ellenére, hogy Timberlake elbukott a helyszínen elvégzett józansági teszten, miközben üveges volt a tekintete, és átható alkoholszag áradt belőle. 

Miután megtagadta a szonda megfújását, az énekest bilincsben vitték el, és az éjszakát a rácsok mögött töltötte.

Az ügyben több tárgyalási napot is kitűztek, de Timberlake nem tudott megjelenni világkörüli turnéja miatt. A mai napon azonban ott volt a teremben, és beismerte bűnösségét. A bíróságon arról beszélt, hogy hibát követett el, és sokat tanult az esetből, kiemelte, hogy egy kisvárosban nőtt fel, és nem ilyen értékrend szerint nevelték fel.

A bíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatón ezeket el is ismételte, és azt is hozzátette, reméli, hogy mások is tanulni fognak az ő hibájából.

A tárgyaláson a bíró elfogadta a vádalkuban foglaltakat: a világsztárnak egy éven belül 25 óra közmunkát kell elvégeznie, és 500 dollár pénzbírságot kell fizetnie. A sztár jogosítványát New York államban 90 napra felfüggesztették.

(TMZ)

(Borítókép: Justin Timberlake a tárgyalás után. Fotó: Getty Images)