Kate Winslet egy podcastban osztott meg intim dolgokat magáról, például azt, hogy csökkent libidóját tesztoszteron-pótlással igyekezett helyrehozni.

Szokatlan nyíltsággal beszélt Kate Winslet arról, hogyan turbózta fel szexuális vágyait hormonterápia segítségével.

A színésznő a How to Fail with Elizabeth Day című podcast vendégeként a hallgatóknak is adott tanácsokat, és egyikük arról mesélt, hogy hosszú távú kapcsolatában szeretné újra felszítani a tüzet, és a libidóját.

Winslet, aki 2012 óta él boldog házasságban harmadik férje, Edward Abel Smith oldalán, saját példáján keresztül magyarázta el, hogy a nőknél sokszor a pajzsirigy valamilyen problémája, vagy a tesztoszteron szint drasztikus csökkenése vezet a nemi vágy bezuhanásához.

„Sokan nem tudják ezt, de a nők szervezetében is van tesztoszteron, amikor az elfogy – mint a petesejtek –, akkor kész, ennyi volt. Ha pedig ez megtörténik, akkor pótolni kell, amit simán meg lehet tenni, és újra szexinek fogod érezni magad... Én tudom” – mondta a sztár, majd hozzátette, ha a hallgatónak valóban gondok vannak a libidójával, akkor mindenképpen vizsgáltassa meg a pajzsmirigy-hormonok és a tesztoszteron szintjét. 

„Ezek a dolgok közvetlen hatással lehetnek arra, hogy valójában hogyan érzed magad. Nem a te hibád, a testünk furcsa, és furcsán viselkedik, különösen ahogy öregszünk. Szóval lehet, hogy nálad ezekben a hormonszintekben van egy visszaesés, és ez jobban befolyásolja a szexet a barátoddal, mint gondolnád."

A színésznő arról is beszélt, hogy szerinte a 40 pluszos nőket arra kondicionálják, hogy azt érezzék, közeleg a vég számukra. 

„Azt hisszük, hogy ha elér minket a menopauza, nem fogunk többé szexelni, a melleink megereszkednek, és a bőrünk száraz és ráncos lesz. Először is, akkor mi van? Másodszor pedig, ez csak betanult gondolkodás” – mondta.  „Szerintem a korral a nők sokkal érzékibbek és szexisebbek lesznek, és sokkal jobban tudják, kik is ők valójában. Erősebbé és magabiztosabbá válnak."

(JustJared)

(Borítókép: Kate Winslet. Fotó: Getty Images)