Míg valaki azért küzd, hogy gyereke lehessen, más megfosztja magát a nemzés képességétől. Egyesek azért teszik, mert már nem szeretnének többször szülővé válni, mások azonban egészségügyi okokból döntenek a méheltávolítás, azaz a hiszterektóma, vagy a vazektómia mellett. Őket mutatjuk most be!

Amy Schumer

Amy Schumert endometriózissal diagnosztizálták. Ez az az állapot, amikor a méhen kívül a méh nyálkahártyájához hasonló sejtek nőnek. A színésznőnek kínzó fájdalmakat kellett átélnie, így végül a méheltávolítás, vagyis hiszterektómia mellett döntött.

„Nemcsak a havi ciklus ideje alatt, hanem minden nap óriási fájdalmakkal küzdöttem. Az ovuláció idején volt a legkínzóbb a fájdalom. Nagyjából egy hét volt a hónapban, amikor a fájdalom enyhébb volt és élhettem is egy kicsit. Nagyon nehéz volt” – árulta el korábban a humorista, akinek a méhén 30 elváltozást is találtak az orvosok a műtétkor.

A méhét végül bronzba öntve megtartotta emlékbe.

Dolly Parton

A country zene királynője 2014-ben árulta el egy interjúban, hogy 1984-ben részleges hiszterektómiát végeztek rajta. Ez azt jelenti, hogy a méhét eltávolították, de a méhnyakat meghagyták. 

„Azt hiszem, nagyszerű anya lettem volna. Valószínűleg minden mást feladtam volna, mert bűntudatom lett volna, ha nem lehetek a gyerekeimmel” – mondta akkor Dolly Parton. Neki és a férjének, Carl Deannek végül soha nem lett gyereke, még örökbefogadás útján sem.

„Amikor összeházasodtunk, gondolkodtunk rajta, hogyan néznének ki a gyerekeink. Magasak lennének, mint Carl, vagy olyan aprók, mint én? Az biztos, ha lett volna egy lányunk, Carlának hívtuk volna.”

Kris Jenner

Kris Jenner petefészkein cisztát és egy kisebb tumort találtak korábban, így a reality sztár végül a hiszterektómia mellett döntött, hogy még az esélye se legyen meg annak, hogy több helyen is kialakuljon a panasz.

Eltávolíttatok valamit, ami a hat legjobb részét adta az életemnek

– utalt Jenner a lányaira, Kourtney, Kim és Khloe Kardashianre, Kendall és Kylie Jennerre, valamint a fiára, Rob Kardashianre.

Ashton Kutcher

Listánk egyetlen férfi tagja, Ashton Kutcher is lemondott arról, hogy a jelenlegi kettőnél több gyereke legyen. A színész még tavaly januárban beszélt a vazektómiájáról, habár a műtét okát nem részletezte. Azt azonban elárulta, hogy nem sokkal az operációt követően, egy esküvőn marihuánát szívott és úgy érezte, hogy csípőtől lefelé bénulni kezd. Kutchert a feleségének, Mila Kunisnak kellett visszakísérnie a hotelszobájukba. Hogy mely férfi sztárok végeztettek még vazektómiát, arról ide kattintva olvashat bővebben.

(flowSPACE)

(Borítókép: Amy Schumer és Ashton Kutcher. Fotó: Getty Images)