Elon Musk, a világ egyik leggazdagabb embere, határozottan cáfolta a pletykákat, miszerint romantikus viszonya lenne Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel.

Elon Musk és Giorgia Meloni a New York-i Global Citizen Awards gálán közösen jelent meg, a róluk készült fotók pedig bejárták az internetet. Ekkor kaptak szárnyra a pletykák, hogy együtt lehetnek, a Daily Mail beszámolója szerint ugyanis sokan úgy vették észre, hogy a két híresség félreérthetően hosszasan és intenzíven nézett egymás szemébe. Több sem kellett, azonnal találgatások kezdődtek arról, hogy romantikus kapcsolat lehet-e közöttük.

Keress valakit, aki úgy néz rád, mint Giorgia Meloni Elon Muskra

– írta egy felhasználó, míg egy másik tréfásan megjegyezte: „Elon nélkül nincs Meloni!” A pletykák tovább terjedtek, amikor a New York Post egyenesen „nyilvános szerelemnek” nevezte a két híresség közötti kapcsolatot. Musk gyorsan reagált a találgatásokra, és az X-platformján tagadta a románcot.

Ott voltam anyámmal. Semmiféle romantikus kapcsolat nincs Meloni miniszterelnökkel

– írta, reagálva a fotóra, amelyen Melonival „szemez” egy vacsoraasztalnál. A milliárdos ezzel egyértelművé akarta tenni, hogy a találkozásuk mögött nincs semmi romantikus, csupán munka.

Annak ellenére, hogy a közösségi média gyorsan felkapta a találgatásokat, Elon Musk és Giorgia Meloni már korábban is találkoztak. Tavaly júniusban Meloni vendégül látta Muskot római rezidenciáján, majd Musk decemberben visszatért Olaszországba, hogy részt vegyen egy politikai fesztiválon, amelyet Meloni szélsőjobboldali pártja szervezett.

A találkozóikon közös témák is előkerültek, mint a mesterséges intelligencia jövője és a nyugati országok csökkenő születési rátája.

A találgatásokat mégis tovább fokozta, hogy Giorgia Meloni nemrég vált el a férjétől, Andrea Giambrunótól, miután a férfi botrányos megjegyzéseket tett egy olasz televízióban.

A New York-i eseményen Meloni maga kérte, hogy Musk adja át neki a Global Citizen Awardot, ami csak olaj volt a tűzre. A díjátadón Elon Musk agyondicsérte Giorgia Melonit, mondván, hogy

belül még szebb, mint kívül,

majd poénkodva hozzátette: „Ez nem sok politikusról mondható el.” Meloni sem maradt adós a bókkal, és azt mondta: „Elon egy zseni, akit nagyon tisztelek.”

A záróbeszédében Meloni a konzervatív értékek, a nemzet és a hazafiság védelmét hangsúlyozta. Musk végig bólogatott, és amikor Meloni befejezte, felállva tapsolt neki, még jobban fűtve a találgatásokat.

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: Getty Images)