Hírösszefoglalónkban még: szavazással döntötték el, hogy Mick Schumacher menyasszonya találkozhat-e az apóssal, Sváby András bevallotta, hogy első szerelme nem más, mint Péterfy Bori, Gáspár Laci nagypapa lesz, Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília edzés közben villantották meg bomba alakjukat, Mága Zoltán vért adott a súlyos balesetet szenvedett Sallai Nóra megsegítésére.

 Mick Schumacher menyasszonya

Nem mindennapi módon alakult Mick Schumacher barátnőjének, Laila Hasanovicnak az első találkozása leendő apósával. A Blikk információi szerint a Schumacher család szavazást tartott arról, hogy a dán modell láthatja-e Michael Schumachert, aki 2013-as síbalesete óta a külvilágtól teljesen elzárva él. Csak a felesége, Corinna és két gyermekük, Mick és Gina-Maria látogathatják rendszeresen, így Hasanovic számára egy igazi kiváltság volt a találkozás.

A család a végén zöld utat adott, így a fiatal nő bemutatkozhatott a hétszeres világbajnoknak. Bár az ikonikus pilóta állapotáról továbbra is keveset tudni, a döntés azt jelzi, hogy Schumacher a család belső köre számára még mindig aktív szereplője az életüknek.

Körtvélyessy Zsolt

Egy eddig kevésbé ismert történetet osztott meg Körtvélyessy Zsolt a Blikk olvasóival, amikor a hetvenes években Latinovits Zoltánnal autóbalesetet szenvedett.

Zolival sokat jártunk együtt szórakozni, de aznap este valami miatt nagyon zaklatott volt

– kezdte Körtvélyessy Zsolt, aki arról mesélt, hogy a legendás színész már akkor is ittas volt, amikor a volán mögé ült. Egy bárban találkoztak, ahol Körtvélyessy hozta ki neki az italokat, majd együtt indultak útnak.

Az éjszaka azonban nem ért véget szerencsésen: Latinovits nem tudta bevenni a BAH-csomópont kanyarját, és egy fának csapódtak.

Azonnal kiugrottam az autóból, majd láttam, hogy Zoli mozdulatlanul ül a kormánynál.

Megijedtünk, de szerencsére Karcsi bácsi egy mondatára elmosolyodott, és tudtuk, hogy életben van” – idézte fel Körtvélyessy Zsolt a történteket.

Bár a baleset után Latinovits csak egy kartörést szenvedett, az ittas vezetés miatt komoly következményekkel kellett szembenéznie. „Rendőrségi feljelentés lett az ügyből, és még tanúskodnom is kellett mellette. Alaposan megbüntették, és ha jól emlékszem, talán a jogosítványát is bevonták” – mondta el a színész a Blikk megkeresésére.

Sváby András 

Sváby András a VIASAT3 új talkshow-jának, az Útközben elmeséled című műsornak a forgatása során nemcsak vendégeit hozta közelebb a nézőkhöz, hanem saját múltjába is bepillantást engedett. A Blikk által idézett beszélgetésből kiderült, hogy az ismert műsorvezető első nagy szerelme nem más volt, mint az elismert énekesnő, Péterfy Bori.

Nagyon szép, egyenesen gyönyörű lány volt. De kicsi gyerekek voltunk még ekkor

– mesélte Sváby, aki elárulta, hogy a lánnyal együtt nőtt fel, és számos gyerekkori emlékük kötődik egymáshoz.

A műsorvezető azt is elmondta, hogy ezekről a régi helyszínekről – ahol gyerekként sok időt töltött – nehezen beszél, hiszen szülei elvesztése fájdalmas emlékeket idéz fel benne.

„Nem szoktam visszajárni a régi helyekre, túl sok mindent jelent számomra ez a Duna-szakasz” – vallotta be Sváby. A lakókocsis kalandok és a nosztalgikus beszélgetések mellett a nézők rengeteg új részletet tudhatnak meg a hírességek életéről és a műsorvezető személyes történeteiről is, amikor október 7-én adásba kerül a műsor.

Gáspár Laci 

Igazi örömhírt osztott meg Gáspár Mirjam a közösségi oldalán: hamarosan megszületik első gyermeke. A Blikk információi szerint az X-Faktor mentora, Gáspár Laci, hamarosan kipróbálhatja magát nagypapaként. Mirjam, aki az énekes első házasságából született, nem sokat szerepel a nyilvánosság előtt, ezért mostani bejelentése hatalmas meglepetést okozott. A 34 hetes kismama egy rövid TikTok-videóban számolt be a várandósságáról, amelyben elárulta, hogy már régóta várta a pillanatot, hogy ezt megoszthassa a követőivel.

Mirjam, vagy ahogy édesapja becézi, Miri, rendszerint sminkes tartalmakat oszt meg, ezért a babavárás bejelentése egy igazi különlegesség a közösségi oldalán. Bár egyelőre nem derült ki, hogy Gáspár Laci hogyan fogadta a hírt, a rajongók már most gratulációkkal árasztják el a büszke nagypapát és a leendő anyukát.

Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília 

Három gyermek és sikeres karrier után is elképesztő formában vannak Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília – derült ki a Blikk beszámolójából. A két üzletasszony, akik nemrég a Magyarország Szépe verseny zsűrijében ültek, nemcsak a szépségiparban találják meg a közös hangot, hanem az edzőteremben is.

Kata az Instagram-történetében osztott meg egy rövid videót a közös edzésükről, ahol a szexi tréning közben mindenki láthatja, milyen csinosak maradtak.

Rogán-Gaál Cecília, aki 2022-ben adott életet harmadik gyermekének, és Sarka Kata, aki szintén háromgyermekes édesanya, inspiráló példát mutatnak a nők számára. A felvételen kerek idomaik csak úgy feszülnek az edzőruhákban, miközben a gyakorlatokat végzik. Nem csoda, hogy sok követőjük motivációt merít belőlük, hiszen bebizonyítják, hogy a család és a munka mellett is lehet időt találni az edzésre és a jó formára.

Mága Zoltán 

Megható összefogás alakult ki a színészvilágban Sallai Nóra, a Jóban Rosszban egykori színésznője megsegítésére, aki ötéves kisfiával együtt egy héttel ezelőtt súlyos autóbalesetet szenvedett Alsónémediben. A Blikk információi szerint a színésznő állapota még mindig válságos, az orvosok életmentő műtéteket végeznek rajta, amihez vérre van szüksége. Az ország számos pontján irányított véradások indultak a felépüléséért, és most a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Mága Zoltán is a segítők között van.

Egy véradással is életet menthetünk! Ma én is vért adtam, hogy ezzel is segítsem Sallai Nóra életmentését

– írta Mága Zoltán közösségi oldalán, és arra buzdított mindenkit, hogy csatlakozzanak az irányított véradáshoz, amellyel az édesanyának és kisfiának is hatalmas segítséget nyújthatnak. „Most az ima mellett konkrét cselekedetre van szükség, ezért arra biztatom minden ismerősömet, hogyha tehetik, segítsék Nóra gyógyulását!” – tette hozzá a zenész, aki kiemelte, hogy a véradás minden élethelyzetben kulcsfontosságú lehet.

A közösségi összefogásnak köszönhetően az ország minden részéről érkeznek segítő szándékú véradók, akik ezzel is támogatják Sallai Nóra felépülését.

Galambos Lajos

Lagzi Lajcsi neve ismét a köztudatban van, ugyanis a Blikk értesülései szerint az énekes – aki krónikus tüdőbetegséggel (COPD) küzd – is ott lehet a Dancing with the Stars parkettjén. Korábban súlyos állapotban vonult be a baracskai börtönbe, ám most úgy tűnik, a TV2 új évadában komoly táncpróbáknak néz elébe.

Egy, a Story Magazin által megkérdezett tüdőspecialista kifejtette, hogy bár a COPD nem gyógyítható, a rendszeres mozgás segíthet karbantartani a betegséget, sőt, akár tünetmentessé is teheti:

Minden stádiumban javasolt a mozgás, hiszen a légzőizmok ezzel is tornáztatva vannak, és a tüdőt edzeni kell.

Az orvos hozzátette, hogy a műsorban való részvételhez persze szükséges figyelembe venni az énekes aktuális állapotát is.

Ez alapján, ha Lajcsi és orvosai egyetértenek, akkor táncra fel – tüdőbetegen is!

(Borítókép: Lagzi Lajcsi. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)