Dolly Parton nagylelkű adománnyal támogatja a pusztító Helene hurrikán károsultjait. Az énekesnő saját bankszámlájáról 365 millió forintot ajánlott fel, és üzleti vállalkozásaival együtt további 365 millió forintot adományoz a károsultak megsegítésére.

Dolly Parton ismét bebizonyította, hogy nemcsak a hangja, hanem a szíve is hatalmas. Az énekesnő 365 millió forintnak megfelelő, azaz 1 millió dolláros adománnyal támogatja a Helene hurrikán áldozatait. Ezt az összeget saját bankszámlájáról ajánlotta fel, és további 365 millió forintot (1 millió dollárt) adományoznak vállalkozásai is. Így összesen 730 millió forint (2 millió dollár) gyűlt össze a rászorulók megsegítésére.

Dolly Parton a tennessee-i Newportban, egy Walmart áruházban jelentette be adományát, ahol meghatottan beszélt szülőföldje iránti szeretetéről és elkötelezettségéről: „Amikor körülnézek, azt érzem, ezek az én hegyeim, az én völgyeim, és ezek a folyók, amelyek patakként kanyarognak…

Ez itt az én népem, és ez az otthonom

– fogalmazott az énekesnő.

Dolly számára a jótékonyság már régóta szívügy: 2020-ban 365 millió forinttal (1 millió dollárral) támogatta a Vanderbilt Egyetem oltóanyag-kutatásait, amelyek hozzájárultak a Moderna COVID-19 vakcinájának kifejlesztéséhez. 2021-ben a Middle Tennessee-ben pusztító árvíz károsultjainak segített, 2016-ban pedig a tennessee-i erdőtüzek áldozatait támogatta a My People Fund alapítványával.

„Amikor korábban a tűzvészek pusztítottak, mindenki összefogott, és segített, ahogy csak tudott.

Most is itt az idő, hogy újra összeálljunk, és minden tőlünk telhetőt megtegyünk

– hangsúlyozta Parton.

A támogatás azonban nemcsak pénzbeli adományból áll: a Dollywood Parks & Resorts, a Dolly Parton’s Stampede and Pirates Voyage Dinner & Show és a Dollywood Foundation további 365 millió forintot (1 millió dollárt) ajánlott fel a Mountain Ways Foundation számára. Az összegből a Helene hurrikán által sújtott területek helyreállítását és a helyi közösségek felépülését fogják segíteni.

Dolly Parton elmondta, hogy nagyon szoros kapcsolatot ápol szülőföldjével, és szeretné biztosítani, hogy mindenki megkapja a szükséges támogatást.

Teljes szívvel veletek vagyok, hiszen én is ennek a közösségnek a része vagyok. Szeretlek benneteket

– tette hozzá az énekesnő, aki a jövőben is folytatni kívánja jótékonysági tevékenységét.

(Borítókép: Dolly Parton. Fotó: Getty Images)