Komoly műtéten esett át Gáspár Bea: Győzike feleségének eltávolították a méhét, miután öt miómát találtak benne. A beavatkozást követően a Konyhafőnök című műsor korábbi ítésze háromszor is visszakerült a kórházba, így a felépülése több héten át tartott.

Gáspár Bea nemrég kendőzetlenül mesélt az elmúlt időszak megpróbáltatásairól a TV2 Klub Titkok Ramónával című vodcast-műsorában. Mint kiderült, idén tavasszal komoly műtéten esett át, miután a méhében öt miómát fedeztek fel (a mióma a női nemi szervek leggyakrabban előforduló jóindulatú daganata – a szerk.). A beavatkozás során végül eltávolították a méhét, majd egy több héten át tartó felépülési időszak következett, amelynek során háromszor is visszakerült a kórházba. A betegségen, mint mondta, az a fajta hozzáállása segítette át, hogy semmit sem vesz túl komolyan.

„Már nagyon kellemetlen tüneteim voltak. A mióma nevezetű daganat elkezdett a méhemben szaporodni, még év elején csak kettő volt, márciusban már három, és mire műtöttek, már öt. [...] Amikor a műtőbe betoltak, nem volt bennem kérdés, hogy fel fogok épülni. Aki végezte a műtétet, azt mondta, nagyon bátor nő vagyok, hogy így kitoltam, mert nagyon nehezen tudta a méhemet eltávolítani. Csecsemőfej nagyságú volt már a mióma” – árulta el Lékai-Kiss Ramónának Gáspár Bea, aki az operációt követően kifejezetten jól érezte magát, ezért nem tartotta be az orvos által előírtakat és pihent eleget. Ennek sajnos meglett a böjtje, és háromszor is visszakerült a kórházba.

„Miután hazamentem, főztem egy komplett ebédet. Nem akartam pihenni, hiába mondták, hogy hat hétig ne csináljak semmit. Utána be is lázasodtam, háromszor is visszakerültem a kórházba. Vénásan kaptam kétféle antibiotikumot, vasat, vért, mert nagyon lent volt a hemoglobin-szintem. Ez még kétszer megismétlődött, egyszer bent voltam két napot, aztán már csak ambulanciára küldtek. Akkor azért volt egy olyan gondolatom, hogy esetleg ebből nagyobb baj lehet” – emlékezett Bea, akinek a kálváriája az egész családját megijesztette.

Én nem ijedtem meg, de a körülöttem lévő emberek igen. Sírtak, és ez ijesztett meg engem is. Győző azt mondta: »hu, Bea, én azt hittem, hogy meghalsz, én úgy féltem, sírtam«.

Bár nagy volt az ijedtség a családban, Gáspár Bea végül szerencsésen felépült, mára pedig ugyanolyan tevékenyen telnek a napjai, mint korábban. A műsorban a lányai, Evelin és Virág is szóba került, velük kapcsolatban elmondta: egyelőre nem látja bennük, hogy érettek lennének az anyaságra.

„Húszéves voltam, amikor Evelin született. Ez egy ilyen fiatal-felnőtt kor. Én például nem tudom elképzelni, hogy a gyerekeim szüljenek. Még akkor is, ha Evelin 30 éves, mert még nem érettek rá. Én sem voltam érett rá. Sokat lepasszoltam Evelint anyuhoz, és emiatt lelkiismeret-furdalásom is van. Mert amikor Evelin baba volt, megszületett és sírt, nem tudtam, mi baja van” – mondta Gáspár Bea.

(Borítókép: Gáspár Bea. Fotó: Trenka Attila/Index)