Liam Payne, a One Direction egykori sztárja, nem sokkal tragikus halála előtt több millió forintot adományozott rászorulóknak.
  1. A világ még mindig gyászolja Liam Payne-t, aki október 16-án hunyt el, miután lezuhant egy Buenos Aires-i hotel erkélyéről. 

A 31 éves énekes halála mindenkit megdöbbentett, de most fény derült arra, hogy Payne nem sokkal a tragédia előtt szívszorító gesztust tett: egy éjszaka alatt összesen 10 000 fontot (körülbelül 4,8 millió forintot) adományozott különböző jótékonysági célokra.

Payne többek között 1,1 millió forinttal segített egy 28 éves amerikai férfit, Jack-et, aki a rákkal küzd. Ezen kívül 370 ezer forintot adott egy fiatal lánynak, aki egy iskolai lövöldözésben sérült meg, és 1 millió forintot adományozott egy négyéves kislánynak, Kailynnek, aki agyvérzés áldozata lett.

Liam Payne elmondása szerint apaként különösen megérintették ezek a történetek, hiszen neki is van egy 7 éves fia, Bear.

Az elmúlt éjszakákat azzal töltöttem, hogy befejezzem az adományokat, mert tudom, mennyire fontosak ezek a műtétek.

Az én hazámban ezek ingyenesek lennének, de az Egyesült Államokban sajnos nem” – nyilatkozta Payne.

Élete során Liam Payne rendszeresen részt vett jótékonysági akciókban. Kétszer is pályára lépett a Soccer Aid rendezvényen, hogy pénzt gyűjtsön az UNICEF számára, és Wolverhamptonban is aktívan dolgozott a Trussell szegénységellenes szervezettel.

Egykori bandatársai is megrendülve búcsúztak tőle közös nyilatkozatukban:

Szeretünk, Liam. Mindannyian hiányozni fogsz.

(Borítókép: Liam Payne, a One Direction egykori sztárja. Fotó: Getty Images)