Hírösszefoglalónkban még: a sportriporter szerint Szoboszlai Dominik minden idők legnagyobb magyar focistája, Nagy Ervin is megszólalt Lakatos Márk ügyében, Árpa Attila soha nem látott felvételt osztottak meg az esküvőjéről.

Kaplár F. József

A legendás sportriporter szerint Szoboszlai Dominik olyan futballtehetség, amilyet Puskás Ferenc óta nem láttunk. A Blikk talk! műsorában egyenesen kijelentette, hogy Szoboszlai „Albertnél, Détárinál, Nyilasinál is nagyobb tehetség.”

A sportriporter elárult egy különleges történetet Puskás Ferenccel kapcsolatban is, aki több mint 30 éve azt mondta neki: az Aranycsapatnak még egy NB I-es csapat is gondot okozna, mivel a foci azóta teljesen megváltozott. Szoboszlai esetében azonban Kaplár F. szerint egyértelmű a tehetség.

Ebben a gyors játékban Szoboszlai utolérhetetlen.  Puskás óta nem volt ilyen tehetség

– lelkesedett Kaplár F.

Nagy Ervin

A botrány hullámai egyre magasabbra csapnak Lakatos Márk körül, akit súlyos vádak értek. Nagy Ervin azonban úgy érzi, kötelessége megszólalni barátja mellett, akit 30 éve ismer.

30 éves ismeretségünk Lakatos Márkkal arra kötelez, hogy megnyilvánuljak

– írta Nagy vasárnap esti Facebook-posztjában. A színész hangsúlyozta: amennyiben barátja valóban bűnt követett el, a szükséges következtetéseket le fogja vonni.

Nagy azt is kívánja, hogy a politikai befolyástól mentes hatóságok alapos vizsgálatot folytassanak, és minden érintett fél tisztázhassa magát.

Kívánom, hogy az ítélet a társadalom javát szolgálja

– tette hozzá, remélve, hogy az igazság végül tiszta képet fest majd az esetről, függetlenül attól, hogy bűncselekmény történt-e, vagy csak egy karaktergyilkosság próbálkozása zajlik.

Árpa Attila

Árpa Attila idén nyáron, 52 évesen ismét elkötelezte magát korábbi szerelme, Czakó Alexandra mellett, akivel 10 év ismeretség és se veled, se nélküled kapcsolat után döntöttek az örök kötelék mellett. A pár életének legszebb napját a kedvenc filmjeik – mint a Vissza a jövőbe és a Star Wars – inspirálták, így nem hiányzott a humor és a játékosság sem. Alexandra elárulta a Blikknek:

Pont olyan volt, mint a kapcsolatunk: tele humorral, jókedvvel, játékossággal.

Az esküvőn egy emlékezetes, közös jelenet is készült a násznéppel: mindenki napszemüvegben állt össze egy lassan távolodó felvételre, amit most megosztottak a rajongókkal.

Kajdi Csaba

A Lakatos Márkot érintő vádak egyre több hírességet késztetnek megszólalásra. Kajdi Csaba hangsúlyozta, hogy egyértelműen fel kell lépni az olyan súlyos ügyekben, mint a pedofília, gyermekbántalmazás vagy megrontás, de csak akkor, ha bizonyított a bűnösség. Az Instagram-sztorijában Csaba elgondolkodott azon is, hogy miként jutottunk el odáig, hogy „a TikTok tele van Nagy Ervin és Lakatos Márk képeivel, mert ők barátok.”

A Blikk is beszámolt Kajdi szavairól, miszerint Magyarországon elképesztő méreteket öltött a homofóbia, és „folyamatosan kattintják az emberek agyába, hogy a melegeket pedofilnak vagy romlottnak tartsák.” Csaba kiemelte:

Ha valaki vétkezett, annak felelnie kell, de amíg nincs ítélet, addig az ítélkezéssel óvatosan kell bánni.

Kajdi megemlítette a „Pressmann-pedofil” kifejezést is, amit a Pride után szervezett nagyköveti találkozók kapcsán kezdtek emlegetni. Ezzel kapcsolatban leszögezte: „Nincs olyan, hogy Pressman-pedofil, csak pedofil van.”

(Borítókép: Kajdi Csaba. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)