Nemes Jeles László
Még pálykezdőként Tarr Béla mellett dolgozott az Oscar-díjas Saul fia című film rendezője, Nemes Jeles László, aki egy korzikai forgatásra is elkísérte mentorát. A munka során értékes szakmai tapasztalatokat szerzett, ám a projekt egy bizonyos ponton nem várt fordulatot vett.
A munkálatok során ugyanis komoly feszültség alakult ki a magyar és a korzikai stáb között. A konfliktus végül annyira elmérgesedtek, hogy Nemes Jeles László inkább félbeszakította a forgatást.
A korzikaiak megfenyegettek, hogy megölnek minket, asszisztenseket.
Azt mondták, látod azt az öblöt, reggel ott fogtok majd úszkálni a felszínen... mármint nem úszkálni, hanem lebegni” – elevenítette fel a történteket Kadarkai Endre A nagy mű című műsorában Nemes Jeles László, aki ezután részletesen is elárulta a nézeteltérések okát.
„Ki akartunk üríttetni egy területet – egyébként a rendezői igényeket próbáltuk érvényesíteni –, ám a helyi gyártás egy totál korrupt csapat volt, akik valószínűleg filmmaffiózók voltak. Ők nem voltak hajlandóak flexibilisnek lenni. Egyébként a francia koproducer megölte magát, tehát valószínűleg volt benne valami, hogy itt probléma van, nagyon komoly dolgok voltak” – mondta a Kossuth-díjas filmrendező, aki végül otthagyta a munkát.
Bereczki Zoltán
Bereczki Zoltán jövőre már 50 éves lesz. A színész-rendező elárulta, hogyan tekint élete ezen szakaszára.
„Nincs bennem semmiféle félelem azzal kapcsolatban, hogy ötven leszek. A negyven sem viselt meg, talán a harminc volt egy kicsit ijesztőbb. De azt is gyorsan megszoktam. Az ötvennel sincs bajom, nem vagyok nosztalgikus, nem sírom vissza a fiatalságomat, inkább kellő öniróniával nézek előre és keresem annak a módját, hogyan lehet ezt jól megélni. Nem szeretném elfelejteni a múltat, de egy kicsit elcsendesíteném, és egy teljesen új fejezetet nyitnék. Nem akarok már úgy kinézni, mint harmincévesen. Kifejezetten élvezem ezt az időszakot, és meg akarom találni benne a mostani énemet” – kezdte a hot! magazinnak az énekes-színész.
Hajdú Péter
A Konyhafőnök korábbi ítésze és egyben az ország egyik legnépszerűbb ételkritikusa, Vajda Pierre néhány napja a Hajdú Péter tulajdonában álló LIKE bisztróról írt egy igencsak éles kritikát. Az Indexen megjelent írásban az ételkritikus többek között nehezményezte, hogy más étlapot kapott a helyszínen, mint ami a honlapon látható, valamint az ételekkel sem volt maradéktalanul elégedett. Vajda Pierre-t sem a cézársaláta, sem a kacsarilette nem győzte meg, miközben a tojásos nokedlit egyenesen megbocsáthatatlannak nevezte. A kritikus sorai eljutottak Hajdúhoz is, aki a közösségi oldalán egy videóban reagált az olvasottakra, illetve a konyhafőnök-helyettest is szembesítette a gasztroesztéta észrevételeivel.
„Megtisztelő, hogy az ország egyik legnevesebb ételkritikusa, Vajda Pierre ellátogatott a Like Bistróba, majd a véleményét leírta” – fogalmazott Hajdú Péter, hozzátéve: számukra fontos és építő Pierre véleménye, amivel szembesítette Gombos Zsolt konyhafőnök-helyettest is.
A gulyáslevesről, amely Pierre szerint „a köménymag hiányától sem szenved, bár csak diszkréten villan fel itt-ott”, és „a szétfőtt zöldségek további lomhaságfaktorral bővítik a lé fáradt paprikába hulló ízét”, a konyhafőnök-helyettes elmondta: a kömény mennyiségével a vendégek elégedettek voltak eddig.
A szétfőtt zöldségekben – sajnos – lehet, hogy volt igazság
– tette hozzá Gombos, aki azt is elárulta, hogy a Pierre által hiányolt „frissítő zöldszórást” a leves tetejéről azóta már pótolták.
A videóból az is kiderült, hogy az építő kritika után más fogásoknál is végrehajtottak változtatásokat.
Nagyon sok olyan dologra hívta fel a figyelmünket, amiben van még mit fejlődni.
(Borítókép: Vajda Pierre ételkritikus. Fotó: Szollár Zsófi/Index)