A megasztáros énekesnőtől állítólag azért váltak meg, mert nem vállalta el a Fővárosi Nagycirkuszban zajló fellépéseket. Oláh Ibolyával egyébként már voltak gondok korábban, előfordult, hogy heves köhögőrohamot kapott, elfelejtette a dalszöveget és egy koncertjén melegítőben lépett színpadra, nyáron pedig kilépett az Aida nemzetközi produkciójából, ugyanis - egyedül számára - kevésnek bizonyult az idő a német nyelvű szöveg megtanulására.

A heves vérmérsékletű Oláh Ibolya elbúcsúzott az Aidától. Nem egyedül hagyja el a produkciót, a rendezőt, Szurdi Miklóst is felmentették, így párja Xantus Barbara is távozott szolidaritásból. A Vörösmarty Színház producere, Szomor György még nem magyarázta meg a történteket, írja a Bors.

Elbúcsúzott a nézőktől

Oláh Ibolyával már voltak problémák az Aida előadásai alatt, de most végleg fel kell adnia szerepét. Az intézetben felnőtt lány üzent a Vörösmarty Színház vendégkönyvébe, amiben kifejti, miért kell mennie. "Kedves Barátaim! Tájékoztatom minden barátomat, hogy a jövőben nem játszom az Aidában! Mivel a Fővárosi Nagycirkuszban nem tudtam elvállalni a fellépéseket, ezért a darab producere úgy döntött, hogy a színházban sem játszhatok. A döntését elfogadtam, az érveit megértem. Örülök, hogy részese lehettem ennek a produkciónak! Csodálatos dolog volt játszani, nagyon szerettem! Fantasztikus volt érezni az emberek szeretetét, megbecsülését! Jó dolog úgy végigmenni Székesfehérváron, hogy tudom, elfogadnak itt az emberek. Tudom, hogy ezt az Aidának köszönhetem. Nagyszerű embereket ismertem meg a színházban. Hiányozni fog a közösség, ez a jó csapat! Köszönöm, hogy befogadtak, hogy együtt játszhattunk! Az Aida örök szerelem marad az életemben" - olvasható a színház oldalán.

Az eladósodott Oláh Ibolya nyáron elhagyta színésztársait, ugyanis a nemzetközi szereposztású Aida produkcióra képtelen volt megtanulni a német nyelvű szöveget, így önszántából úgy döntött, inkább nem vállalja a Magyarországon és Ausztriában is bemutatott előadásokat. ""Azt gondolom, hogy számomra kevés lett volna ez a pár hónap, hogy úgy készüljek fel németül, hogy az nekem biztonságos legyen. A fellépésekre és a lemezemre való felkészülés, az Aida magyarországi előadása sok időmet vette igénybe" - indokolta akkor az egykori megasztáros a klagenfurti előadással kapcsolatos lépését a Borsban.

Nézze meg képeinket!

Otthonosan koncertezett

Biztosan nem segítette Oláh Ibolya produkcióban maradását az a koncert sem, amikor melegítőben és zokniban örvendeztette meg a nézőket. Ha ezzel nem sokkolta volna eléggé a szórakozni vágyókat, mellette még időnként a dalszöveget is elfelejtette és heves köhögési rohamok gyötörték a koncert alatt.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház nézői a vendégkönyvet szomorúsággal és felháborodással árasztották el. "Címzem az Illetékes Úrnak! Nem vagyok fehérvári, és már bocsánat, de fogalmazhatnék úgyis, hogy addig amíg Ibolya nem játszott az Önök Színházában, én szinte azt sem tudtam, hogy léteznek! Ezzel biztosan nem vagyok egyedül ! Most aztán jól megköszönték neki, hogy ilyen népszerűséget hozott a színházuknak, a városnak ! Gratulálok!" - írja az egyik néző, akinek szemlátomást bántja az igazságérzetét az egykori Megasztár versenyző eltávolítása. Többen próbálják védeni a producert, Szomor Györgyöt is, a nézők egy része úgy gondolja, biztosan megalapozottan döntött az Aida főszereplőjének távozásáról.

Szurdi Miklóst is kirúgták

Nem csak Oláh Ibolyától, de Szurdi Miklós rendezőtől is megvált a producer, ami mögött a rendező összeesküvést sejt. "Ez a darab, ha úgy tetszik, a saját gyermekem volt. Megdöbbenéssel vettem tudomásul, hogy Szomor György ennyi közös munka után egyszerűen megvált tőlem. Húsz évig dolgoztunk együtt.[...]Nem meglepő módon az igazgatói pályázatom elbukása után rúgott ki" - nyilatkozta Szurdi a Borsnak, aki értetlenül áll Oláh Ibolya eltávolítása előtt is.

Míg Szurdinak kényszerből kellett távoznia, addig párja, Xantus Barbara önszántából búcsúzott el aprodukciótól. "Párom és társam, Xantus Barbara az engem ért méltatlanságot nagyon rosszul viselte, így velem együtt ő is távozott, pedig életének kiugró teljesítményét nyújtotta Amneris szerepében" - mondta a rendező.