Magyar lány lett az Adria szépe

2004.07.05. 10:22
Az évente megrendezésre kerülő Miss Adria International Szépségversenyen eddig még sosem indult magyar versenyző. Polgár Krisztina a brazil lányokat is maga mögé utasította.
A 18 éves, törökszentmiklósi Polgár Krisztina lett a Miss Adria International 2004 szépségverseny királynője a hétvégén. A nemzetközi rendezvényt idén nyolcadik alkalommal tartották meg a horvátországi Hvar szigetén. Minden évben tíz ország képviselteti magát a versenyen, magyar induló azonban ez idáig még nem volt.

Tapasztalt versenyző

Tekintse meg képeinket!
Polgár Krisztina már több alkalommal indult szépségversenyen, többek között volt már Tisza-tó szépe és Kárpát-medence szépe, tavaly ő lett a Sió Miss Balaton első udvarhölgye is, de a horvát siker őt is meglepte. A koronázást követően fotósok, és televíziósok hada rohamozta meg a királynőt, majd autogramkérők sokasága lepte el a színpadot, tudtuk meg a balatoni verseny szervezőitől.

Tele volt önbizalommal

A döntőt egy ötnapos felkészítő tábor előzte meg, ahol a ruhapróbák, és a koreográfia begyakorlása mellett jutott idő bőven pihenésre is. Krisztina a többi versenyzővel együtt lakatlan szigetek öbleiben strandolt, nagyokat úszott, és búvárkodott.

A zsűri pártatlan volt

A törökszentmiklósi lány maga mögé utasította többek között a lengyel, olasz, német, horvát, szlovén és brazil vetélytársait is. A zsűri soraiban minden induló ország képviseltette magát, így biztosított volt a pártatlanság. A Miss Adria International 2004 cím tulajdonosa a korona mellé többek között egy horvátországi nyaralást is nyert.

Krisztina nagyon szeret kézilabdázni, minél előbb le szeretné tenni az érettségit és kereskedelmi-marketing pályára készül, folytatva ezzel a családi hagyományokat.

Magyar siker mindenütt

Nem Polgár Krisztina az első magyar lány, aki nemzetközi szépségversenyt nyer. 2003-ban például a 19 éves Laky Zsuzsanna nyerte a Miss Európa választást, aki - mivel idén nem választottak új királynőt - még egy évig viselheti az aranyos tiarát és a szépségkirálynői címet. A tavaly Párizsban megrendezett gálán 36 ország szépségkirálynői versenyeztek egymással, de végül Laky bizonyult a legjobbnak. A zsűriben akkor olyan világsztárok foglaltak helyet, mint Ricky Martin, Eros Ramazzotti, Jean Alesi egykori Forma-1-es autóversenyző, Cédric Pioline teniszező, Inna Zobova orosz manöken és Corinne Touzet színésznő.

Májusban pedig egy magyar származású lányt választottak meg a Fülöp-szigetek szépének. A 21 éves Tamera Marie Szíjártó édesapja magyar, és ősszel ő képviseli majd a Fülöp-szigeteket a világszépe választáson.