Egy jobb héten kétezer fontot is megkeres Amy Winehouse magyar hasonmása

2008.05.13. 17:02
Rákóczi Judit 22 éves, évek óta Londonban lakik, divatiskolába jár, és újabban abból él, hogy nagyon-nagyon hasonlít a botrányhősnő Amy Winehouse-ra. A magyar diáklány Angliában az egyetlen Amy Winehouse-hasonmás, hetente több százezer forintot keres. Videót mutatunk róla, sőt, ha olvasónk is hasonlít valakire, még egy Range Rovert is nyerhet.

Rákóczi Judit két éve érkezett Londonba tanulni, karrierje Amy Winehouse-hasonmásként néhány hónappal ezelőtt indult, amikor megnyerte azt a versenyt, amin korábban David Beckham és Lady Diana hasonmását is felfedezték. A munkája sokrétű, egyfelől mint hivatalos hasonmás szerepel, olykor pedig arra kérik, csináljon úgy, mintha ő lenne az igazi énekesnő.

Azonnal lecsaptak rá a modellügynökségek, magazinok kérik fel fotózásokra, tévéshow-kban mutatkozik be, partikra invitálják Winehouse-t imitálni, születésnapokra hívják, hogy meglepjék az ünnepeltet, sőt, már az is előfordult vele, hogy egy rádiótól megkeresték, és arra kérték, nyilatkozzon úgy, mintha ő maga lenne a híres énekesnő. Pedig a hangja nem is hasonlít. A fizikai hasonlóság viszont szembetűnő, ráadásul Amy Winehouse-t imitálni az erős smink és a karakteres frizura miatt hálás feladat.

Hasonlítasz valakire? Nyerj egy luxusterepjárót!

A Velvet, az Indavideó és az Indafotó keresi a legjobb magyar celebhasonmást. Ha úgy érzed, nagyon hasonlítasz valakire, készíts videót és töltsd fel az Indavideóra, vagy fotózd le magad és töltsd fel az Indafotóra. Csak egy dolgot ne felejts, a tagek közé felvenni, hogy celebhasonmas. Így, ékezet nékül. Ha sikerült, küld el nekünk a videód, fotóid linkjét, hogy semmiképp se veszítsük el az anyagod. Amellett, hogy híres lehetsz és te is kereshetsz heti kétezer fontot, mint a magyar Amy Winehouse még egy igazi, Jáksó Lászó által birtokolt luxusterepjáró, egy Range Rover is a tied lehet. Csak hasonlíts eléggé. Figyelem, a hivatásosokat kizárjuk!

Amikor Judit Angliába érkezett, nem tudta, ki az az Amy Winehouse, osztálytársai hívták fel a figyelmét a hasonlóságra. "Nem annyira szeretem a zenéjét, de nagyon tisztelem a tehetsége miatt. Ugyanakkor sajnálom is, mert a drogokkal és az anorexiával nagyon rosszat tesz magának" - mondta a Velvetnek.

Igen jól lehet élni abból, ha valaki egy híres emberre hasonlít. Amerikában és Angliában is nagy hagyománya van a lookalike modelleknek, utánzó és utánzott együtt öregszik meg. A hasonmások gyakran dolgoznak együtt, ezért a magánéletben is tartják a kapcsolatot, Rákóczi Judit egyik legjobb barátja a brit David Beckham-hasonmás, de a kamu Victoria Beckhammel is jóban van.

Az angol királynő hasonmása egy-egy megjelenésért 50 ezer fontot (16 millió forintot) kap. Juditnak egy erősebb héten kétezer fontot (640 ezer forintot) fizetnek a modellügynökségek. Ezt a munkát inkább szórakoztató átmeneti megoldásnak fogja fel, a célja az, hogy stylistként dolgozhasson neves rendezők filmjeiben. "Nem nagyon szeretem a feltűnést, de élvezem ezt a munkát, leginkább poénra veszem az egészet" - mondta.

Ki is Amy Winehouse?

A drogbotrányairól és viharos házasságáról ismert angol énekesnő 1983. szeptember 14-én látta meg a napvilágot Londonban. Első gitárját 13 évesen kapta, és egy évvel később már saját dalokat írt. Első lemeze, ami a Frank címet viselte 2003-ban jelent meg. Az igazi sikert azonban a 2006-os Back To Black hozta meg számára. Az album különleges retro hangzásáért részben Mark Ronson producer felelős, akit többször is hírbe hoztak a celebbel. Az énekesnő ennek a lemeznek és a Rehab című számnak köszönhetően öt Grammy-díj boldog tulajdonosa lett a 2008 februárjában megrendezett gálán, ahol csak közvetve volt jelen, mivel az utolsó utáni pillanatban kapta meg a vízumot. Hogy mikor lesz következő album, azt egyelőre nem tudni, ugyanis a Universal lemeztársaság csak akkor hajlandó az énekesnővel dolgozni, ha megszabadul káros szenvedélyeitől.

Forrás: Wikipedia