Amy Winehouse kórházba került

2007.08.09. 13:36
A főként túlzott italfogyasztásáról és csöppet ijesztő külsejéről elhíresült énekesnőt szerdán reggel beszállították egy londoni kórházba, ahonnan még aznap ki is engedték. Bármilyen meglepő, a brit sztárt nem alkoholmérgezés miatt kellett leápolni. Legalábbis ez a hivatalos sztori.

Amy Winehouse, aki nemrég még arra készült, hogy férjével, Blake Fielder-Civillel elhagyja a ködös Albiont és inkább a napfényes Miaimiba költözik, lehet, hogy kénytelen lesz elhalasztani az újvilág meghódítását. A túlzott italozás, a túlhajtott életmód, a sok fellépés, a töménytelen mennyiségű smink és hajlakk ugyanis megtette a hatását, az énekesnő fizikailag teljesen kikészült. „Amy-t kimerültség miatt be kellett szállítani a londoni egyetemi kórházba, ahonnan, miután megkapta a megfelelő kezelést, már ki is engedték. Amy nagyon elfoglalt. Az utóbbi egy évben fellépések százain kellett részt vennie. Gyakran tizenhat órát dolgozik egy nap. Ez valószínűleg mindenkit kikészítene” – nyilatkozta Winehouse szóvivője a People-nek.”Botladozott és szédelgett. Nem nézett ki valami jól. Azonnal a recepciós pulthoz mentek. A barátai nagyon aggódtak érte. A pasijára támaszkodott, mert nem tudott megállni a saját lábán. Amy valószínűleg nagyon rosszul volt, mert annak ellenére, hogy sokan voltak a váróteremben, azonnal bevitték a vizsgálóba" – olvasható a Sun honlapján az egyik szemtanú nyilatkozata.

Túladagolás?

Mivel az angol lap értesülései szerint a csontsovány dívának kimosták a gyomrát és egy adrenalininjekciót is kapott, valószínűleg nem csak arról lehet szó, hogy egy kicsit elfáradt. Bár a menedzsment ragaszkodik ehhez a verzióhoz, Amy egy korábbi nyilatkozata szintén megerősíti a drogtúladagolás gyanúját. Az énekesnő ugyanis elismerte, hogy kipróbálta már a kokaint és a marihuánát is. Az pedig, hogy az alkohollal hányadán áll, mindenki számára egyértelmű.

A show egyelőre nem folytatódik

Mivel a dokik azt tanácsolták az éppen turnézó dívának, hogy pihenjen, valószínűleg több koncertet is le kell majd mondania. Egyelőre csak a norvég és dán fellépéseket halasztották el, a többi európai koncertet valószínűleg időben megtartják. Nem ez az első eset, hogy a brit sztár egészségügyi állapotára hivatkozva lemond egy koncertet. Júliusban a T in The Park, az Oxigen fesztivál, a Summer Pops és egy St. Polten-i rendezvény közönsége is hiába várt rá. A sok mulasztás nemcsak a rajongóknak, hanem a sztár szüleinek is feltűnt.„Igen, rosszkislány vagyok. Az édesapám bizony még mindig kioktat, ha rossz fát teszek a tűzre. Valamelyik nap például azért kaptam fejmosást, mert mostanában mindig elmaradnak a koncertjeim. Sokszor hibáztam, de most már jobban oda fogok figyelni” – olvasható Amy vallomása a FemaleFirst oldalán. Saját bevallása miatt nem alkoholizmusa, hanem maximalizmusa miatt mondja le a koncerteket.„Tudom, hogy mindig az utolsó pillanatban szólok és ez egy kicsit felelőtlen dolog. De én mindig a tökéletességre törekszem, ha nem érzem azt, hogy szívvel és lélekkel ott tudok lenni a színpadon, akkor inkább elhalasztom a fellépést.”

Amerika várhat?

Remélhetőleg a kitetovált énekesnő hamarosan összeszedi magát, ugyanis a szeptember nagyon fontos hónap lesz a számára. Először is részt kell vennie az MTV Video Music Awardson, hiszen három kategóriában is jelölték, másrészt akkor indul amerikai turnéja, a költözésről már nem is beszélve.

Irány az elvonó!

Bár a környezetváltozás és a pihenés sok emberen segített már, Amy Winehouse-nak valószínűleg ennél többre van szüksége. Akárcsak a többi a botrányhős particcának, neki is be kellene feküdnie egy szakklinikára, ahol megszabadítják összes káros szenvedélyétől. A barátai már többször is megpróbálták rávenni arra, hogy menjen rehabra, de ő erre nem volt hajlandó, inkább írt erről egy dalt, amelynek köszönhetően igazi sztár lett.