A szőke modell a halálát megelőző pár napot részegen, hajnalig tartó partizással, szobájában egy gyógyszertárra elegendő orvossággal töltötte. A feltételezések szerint az is lehet, hogy egy pár nappal ezelőtti plasztikai műtét szövődményébe halt bele. A család és a rajongók az élettárs/férjet, Howard K. Sternt gyanúsítják, aki a végrendeletben végrehajtóként szerepel.

A New York Daily News a Hard Rock Hotel egy alkalmazottjának információira hivatkozva úgy tudja, hogy - annak ellenére, hogy állítólag gyomrára húzódott influenzájával küzdött - a szőke modell a halálát megelőző pár napot szinte folyamatosan részegen töltötte. Halálát megelőzően is hajnalig partizott, szemtanúk szerint társasága tagjainak kellett őt visszatámogatniuk a szobájába. "Teljesen kész volt" - mondta el a bár egyik, név nélkül nyilatkozó vendége. "Járni se tudott: egyik oldalán a testőre, másikon az ügyvéd haverja támogatta".

Mindössze pár órával halála előtt pedig a szálló Central bárjában látták, amint egyik koktélt a másik után nyomta be. A bárpincér szerint Smith vastagon ki volt sminkelve, és alig tudott beszélni.

Plasztikai műtét szövődménye?

A halálesethez annak is lehet köze, hogy - mint az MSNBC csatorna riportere, Rita Cosby megtudta - Anna Nicole Smith nemrégiben mellplasztikán esett át. Eszerint a Playmate-nek a már beültetett mell-implantátumával támadt valamilyen problémája, ennek korrigálására kellett kés alá feküdnie. Az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetségének adatai szerint minden 57 ezredik plasztikai műtétnél fordul elő halált okozó szövődmény. Ezek többnyire valamilyen fertőzés, szívroham, vagy magas láz. Nemrégiben az is bebizonyosodott, hogy amennyiben a páciens valamilyen húgyúti fertőzést, bronchitist vagy tüdőgyulladást kap, ezek megnövelik a szívroham és agyvérzés veszélyét a plasztikai műtéteknél.

Amennyiben Smith nemrégiben valóban átesett plasztikai sebészeti beavatkozáson, az elmúlt napokban pedig influenzaszerű tünetekről panaszkodott, elképzelhető, hogy valamilyen fertőzésre vezethető vissza a halála, amihez hozzájárulhat a számára felírt gyógyszerek esetleges - véletlen - túladagolása. Amit lett volna miből: a szállodai személyzet szerint szobája úgy nézett ki, mint egy gyógyszertár. A gyógyszerek közt Xanax, Provigil, Fentanyl és Metadon fájdalomcsillapítók és nyugtatók voltak.

Már a negyedik apánál tartunk

A modell féléves, több százmilliós örökségre esélyes Danniellynn nevű kislánya körül pedig hiénaként nyüzsögnek az apajelöltek. Legutóbb, Gábor Zsazsa férjének bejelentkezésével háromra nőtt a számuk, de már van negyedik jelölt is: mégpedig Smith tíz évvel ezelőtt elhunyt olajmilliárdosa, Howard J. Marshall.

Smith húga, Donna Hogan ugyanis ezt állítja: szerinte elhunyt nővére annak idején lefagyaszttatta 90 éves férje spermáját, és ezzel ejttette magát teherbe. Az így születendő gyermeket az örökösödési perben ütőkártyaként kívánta használni.

A kislány anyakönyvében szereplő Howard K. Stern ugyanakkor magához vette a kislányt, akit eddig családi barátjuk, a bahamai bevándorlási miniszter édesanyja gondozott. Smith anyja nem boldog ettől a fejleménytől: ő a gyerek-elhelyezési perben a fotós Larry Birkheadnek drukkol. "Biztos vagyok benne, hogy ő a gyerek apja, és hogy ez be is bizonyosodik majd" - nyilatkozta a hírügynökségeknek.

Másoknak hoz pénzt a halála

Smith halálából azonban nem csak az örökösök tudnak pénzt csinálni: a reality showjából készült DVD eladásai az Amazonon 180 százalékkal nőttek csütörtök óta. Egy amatőrfelvétel pedig, amelyen a sztárt épp a mentőbe teszik be, már aznap este 500 ezer dollárt ért: az egymásra licitáló tévécsatornák közül végül a Splash News fizette ki érte ezt az összeget.

Régi menedzsere szerint mindig is függő volt

A The Saturday Early Show ugyanakkor megszólaltatta Smith régi menedzserét, aki megerősítette, hogy a modell szinte egész élete során különféle függőségekkel küzdött. Eric Redding fotós Texasban 1991-től 1993-ig volt a modell menedzsere, és baráti kapcsolatban maradtak azután is, hogy Smith Kaliforniába költözött. Az elmúlt két évben ugyan eltávolodtak, de Redding úgy tudja, Smith ekkor szinte minden más régi barátjával is megszakította a kapcsolatot.

Az exmenedzser úgy fogalmazott: Smith csütörtöki halála "megrázó volt, de nem meglepő". "Nagy múltja volt ezen a téren_ értik_ a gyógyszerhasználattal kapcsolatban" - fogalmazott az interjúban. "Már a kezdetektől fogva így ismertem meg: állandóan gyógyszert szedett, akrmilyen kis problémája volt. Bekapott egyet, hogy aludni tudjon, bekapott egyet, hogy magához tudjon térni, és bármi apró kis fájdalomra is azonnal bevett valamit. Teljesen hipochonder volt. Amennyire én tudom, legalább húszféle gyógyszert szedett". A halottkém azonban egyelőre csak annyit tud biztosan mondani, hogy az eddigi vizsgálatok nem utalnak rendszeres droghasználatra.

A többmillió dolláros bébi körül egyre szaporodó apajelöltek közül Redding Birkheadet tartja a valódi apának: "Ha megnézzük a fotókat és videókat, látszik, mennyire hasonlít az arcuk". Von Anhalt herceg verzióját nehezen tartja hihetőnek, mivel a 90-es években nem látta őt Smith körül, és a model még csak véletlenül sem említette.

Stern és az ellendrukkerek

A jelenleg apaként megjelölt Howard K. Sternnel kapcsolatban az Etonline.com úgy értesült, hogy Smith végrendelkezett halála előtt, és őt jelölte meg ennek végrehajtójaként. Mivel a dokumentum még kislánya, Danniellynn születése előtt készült, érthető, hogy kedvezményezettként és egyedüli örökösként az azóta elhunyt fia, Daniel szerepel benne. Jelenleg azonban az azóta született Danniellynn az egyetlen egyenesági leszármazottja. További bonyodalmat jelenthet, hogy bár a Bahamákon Smith egybekelt addigi ügyvédjével és élettársával, a gyerek apjaként megjelölt Sternnel, az amerikai hatóságok nem biztos, hogy érvényesnek ismerik el ezt a házasságot. Amennyiben mégis, az szintén bonyodalmat jelent: Stern ugyanis nem lehet egyszerre végrehajtója és kedvezményezettje is a végrendeletnek.

Stern egyébként nagyon nem népszerű Smith családja körében: egyre hangosabbak azok a vélemények, hogy az ügyvédnek köze lehetett a modell, sőt akár annak fia halálához is. Smith nővére és anyja, valamint a másik apa-aspiráns, Larry Birkhead is őt hibáztatják a történtekért. A modell rajongói internetes üzenőfalakon, fórumokon és blogokon egyenesen azt taglalják, hogy nem csak Smith, de fia, Daniel halálának körülményei is gyanúsak, ráadásul mindkét alkalommal Stern is a közelükben volt, sőt a modell szobájában talált gyógyszerek is az ő nevén voltak.